Japonya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde Filenin Sultanları, Brezilya'yı da 3-0'lık skorla devirdi. Milli voleybolcularımız bu skorla olimpiyat yolunda 5'te 5 yaptı.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılmayı hedefleyen A Milli Kadın Voleybol Takımı, Brezilya ile karşı karşıya geldi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya'nın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda şu ana kadar oynadığı tüm maçları kazandı. Turnuvanın ilk iki maçında Porto Riko ve Bulgaristan'a set vermeyen Filenin Sultanları; Peru ile Arjantin'i ise 3-1'lik skorlarla geçti.

Filenin Sultanları, grubunu ilk 2 sırada tamamladığı takdirde Fransa'da yapılacak olan olimpiyat oyunlarına katılma hakkı kazanacak. Olimpiyat elemelerinde gruplarında ilk 2 sıraya giremeyen ülkelerin olimpiyat umutları bitmeyecek. Paris'te yapılacak olimpiyat şampiyonasına katılamayan ülkeler, elemelerin bitiminde 2024 Milletler Ligi'nde mücadele edecek. Milletler Ligi'nde oluşacak 2024 yılı sıralamasına göre ülkeler, olimpiyat için kota hakkı kazanacak.

Beşiktaşlı Al-Musrati'den taraftara özür mesajı Beşiktaşlı Al-Musrati'den taraftara özür mesajı

İKİ MAÇ DAHA VAR

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Brezilya maçının ardından grupta iki maçı daha var. Filenin Sultanları'nın fikstürü şu şekilde:

23 Eylül
13.30 | Japonya - Türkiye

24 Eylül
10.00 | Belçika - Türkiye (Halk)

Editör: Haber Merkezi