Ülkenin güneyindeki Mindanao bölgesinde 28 Ocak-2 Şubat tarihleri ​​arasında devam eden yağışlar sel ve toprak kaymalarına neden oldu.

Devlet afet kurumları Salı günü yaptığı açıklamada, Filipinler'in güneyindeki bazı bölgelerde günlerce süren şiddetli yağmurların ardından en az 20 kişinin öldüğünü söyledi.

Reuters'in haberine göre afet ajansı yetkilileri, Davao de Oro eyaletinde 13 kişinin öldüğünü ve iki kişinin kayıp olduğunu, Davao del Norte'de ise yedi kişinin öldüğünü söyledi.

812 BİN KİŞİ SELDEN ETKİLENDİ

Açıklamada, 812 binden fazla kişinin etkilendiği ve bunların yaklaşık 85 bininin tahliye merkezlerine sığındığı belirtildi.

Ocak ayı ortasında Filipinler'in güneyinde şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymaları nedeniyle 18 kişi hayatını kaybetti. Her yıl yaklaşık 20 tropikal fırtınanın vurduğu 7.600'den fazla adadan oluşan bir takımada olan Güneydoğu Asya ülkesinde heyelanlar ve seller yaygın olarak görülüyor.

Öte yandan Filipin kurtarma ekipleri, 2 Şubat'ta yaptıkları açıklamada, Filipinler'de şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymaları nedeniyle 6 kişinin hayatını kaybettiğini, bir kişinin de kayıp olduğunu bildirdi.

Netanyahu  ateşkes açıklaması yaptı Netanyahu ateşkes açıklaması yaptı

(karar)

Kaynak: karar