Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine ani ve duyurusuz bir şekilde saldırı başlattığını açıkladı. Bakanlık, uluslararası uyarılara rağmen İsrail'in Refah kentini işgal etme girişimlerini sert bir dille kınadı.

İsrail Ordusu: Refah'ta İslami Cihad Komutanı Eymen Zarub Öldürüldü İsrail Ordusu: Refah'ta İslami Cihad Komutanı Eymen Zarub Öldürüldü

Yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in dün akşam saatlerinde Refah'a yönelik yıkıcı hava saldırılarını başlattığı belirtildi. Saldırılar sonucunda çok sayıda Filistinlinin yaşamını yitirdiği vurgulanarak, İsrail'in uluslararası toplumun tepkilerini göz ardı ederek saldırıları duyurmadığı ve izin almadığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail'in Refah kentinde barınan milyonlarca insanın hayatını hiçe saydığı ve uluslararası çağrılara aldırış etmediği vurgulandı. Bu saldırıların ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Suudi Arabistan ve Mısır'a gerçekleştireceği ziyaretlerle aynı zamana denk geldiğine dikkat çekildi.

Dün gece Refah kentinde gerçekleşen hava saldırılarında, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 14 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı belirtildi. Önceki açıklamalarda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Refah kentine muhtemel bir askeri operasyon planını onayladığı ifade edilmişti

Kaynak: haber global