Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Misyonu, ABD yönetimine Gazze'de 100 gün süren İsrail saldırıları sonucunda hayatını kaybedenlerle ilgili yeterli bir tepki göstermediği gerekçesiyle eleştiri getirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Gazze'deki İsrailli esirlere dair bir mesaj paylaştı. Ancak Blinken, 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilere herhangi bir atıfta bulunmadı.

ABD'de bir yük treni raydan çıktı ve alev aldı ABD'de bir yük treni raydan çıktı ve alev aldı

Filistin'in BM Misyonu, Blinken'ın Gazze'deki İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerden bahsetmemesine tepki gösterdi. Misyon, "Yaklaşık 24 bin kişinin hayatını kaybettiği bu 100 gün boyunca, Blinken ve ABD'nin resmi hesaplarından sadece İsrailli esirlere dair bir mesaj paylaşılması, bu trajediye sessiz kalmanın bir ifadesidir. Bu kişilerin yarısı çocuk. Hâlâ ateşkese çağrıda bulunmayanlar, suça ortak olanlardır." şeklinde bir açıklama yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD'nin BM Misyonu, etiketlendiği paylaşımda, "Yazıklar olsun onlara." ifadeleri kullanıldı.

Blinken, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze'de geçen 100 gün boyunca yaşananlar çok üzücü. Altı Amerikalı dahil olmak üzere diğer tüm rehineler sevdikleriyle bir araya gelene kadar ABD olarak dinlenmeyecek." ifadelerini kullanmıştı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Mescid-i Aksa ve diğer kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşı cevap verme" amacıyla 7 Ekim 2023'te İsrail'e karşı geniş kapsamlı bir saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsrailli'nin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını belirtti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında, en az 10 bin 300 çocuk ve 7 bin 100 kadın olmak üzere toplamda 23 bin 968 Filistinli hayatını kaybetti, 60 bin 582 kişi ise yaralandı. Binlerce kişinin enkaz altında olduğu tahmin edilirken, sivillerin sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı ciddi şekilde tahrip edildi.

Kaynak: HABERLER.COM