Netanyahu ABD Kongresi'nde Alkışlandı Dışarda Protesto Edildi Netanyahu ABD Kongresi'nde Alkışlandı Dışarda Protesto Edildi

Araştırma kapsamında 101 benzersiz çağıran ve 117 benzersiz alıcıya ait yaklaşık 470 fil çağrısı analiz edildi. Ekip, fil seslerinin akustik özelliklerini ölçerek, çağrıların alıcılar tarafından doğru bir şekilde tanınabilir olup olmadığını test etti. Sonuçlar, fillerin bu çağrıları doğru bir şekilde algılayabildiğini gösterdi.

Taklit Değil, Benzersiz Çağrılar

Araştırma ekibi, fillerin çağrı yaptıkları bireyin sesini taklit etmediğini, bunun yerine benzersiz çağrılar kullandıklarını belirledi.

Bu, fil çağrılarında başka tür etiketler veya tanımlayıcıların mevcut olabileceğini düşündürüyor. Araştırma yazarı Kurt Fristrup, bu bulgunun fillerin iletişim sistemine dair önemli ipuçları sunduğunu vurguladı.

Vokal Etiket Testi

Araştırmacılar, 17 fili alarak onlara başlangıçta kendilerine yöneltilmiş çağrıların kayıtlarını çaldı ve tepkilerini gözlemledi. Denek filler, kendilerine ait çağrıları duyduklarında hoparlöre daha hızlı yaklaştı, bu da vokal etiketlerin varlığını destekledi.

Baş yazar Michael Pardo, fillerin bu çağrıları duyduklarında geçici olarak kafa karışıklığı yaşadıklarını, ancak bu durumdan rahatsız olmadıklarını belirtti.

Sosyal Dinamikler ve İletişim

Araştırma, fillerin neden insan benzeri bir ad sistemi geliştirdiğine dair ipuçları da sunuyor. Fillerin sosyal dinamikleri, sık sık sosyal ortaklarından ayrılmalarını ve vokal etiketlerini uzak alıcıların dikkatini çekmek için kullanmalarını gerektiriyor.

Yazarlar, bu durumun fillerin belirli bir uzak alıcının dikkatini çekmesini sağladığını belirtti. Ayrıca, adlarla seslenmenin sosyal bağları güçlendirmeye yönelik bir yol olabileceği ifade ediliyor

Kaynak: Cumhuriyet