"Herhangi Bir Gizlenme, Kaçma Derdi Yoktu"

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, Korkmaz ile ilgili şunları söyledi: "Kendisini Türkiye'de görmeyi bekliyorduk diye sordum. '2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim' dedi ve ayrıldı. Herhangi bir şekilde gizlenme, kaçma derdi yoktu. Kalabalığın içindeydi ve gayet rahat dolaşıyordu, çok keyifliydi. Sorduğumda gülerek, kahkaha atan bir insan profili verdi."

Adana Feke'de orman yangını! Adana Feke'de orman yangını!

"Benim Alnım Ak Olmazsa Sokağa Çıkamazdım"

Korkmaz, kendisi hakkında ABD'de gizli yürütülen herhangi bir soruşturma olmadığını vurgulayarak, "Benden ikinci Reza Zarrab davası çıkmaz. Memleketime döndüğümde yaptığım hizmetleri anlatacağım. Benim alnım ak olmazsa sokağa çıkamazdım. Binlerce insan çalıştırdım, alnımızın akıyla hesap verdik, alnımın akıyla da memleketime döneceğim," diye konuştu.

"Türkiye'den Firar Etmedim"

Korkmaz, "Türkiye'den firar etmedim. Ben yurt dışındayken hakkımda yakalama kararı çıktı," diyerek, "Türkiye'deyken hakkımda yakalama kararı ya da yurt dışı yasağı yoktu. Avukatlarım 2020 Mayıs ayında Türkiye'deki mahkemeye 'Müvekkilim hakkındaki tutuklama kararını kaldırın, müvekkilim ülkesine gelip ifade versin' dedi. Mahkeme bunu kabul etmedi," ifadelerini kullandı.

"Ülkemde Aynı Suçtan İki Kez Yargılanamam"

Avusturya'nın kendisini ABD'ye iade ettiğini hatırlatan Korkmaz, "Avusturya'dayken Türkiye'deki MASAK raporunu baz alarak ABD hakkımda bir yakalama kararı çıkardı. Avusturya'daki yakalama kararından dolayı orada 1 yıl yargılandıktan sonra, ülkeme dönmek için yapmış olduğum hukuksal mücadelemden sonuç elde edilemeyince ABD'ye iadem oldu. Burada ABD'deki yargılamam bitip para aklama suçlamasından jüri önünde suçsuz bulunduktan sonra ülkeme döndüğümde, ülkemde de aynı suçtan iki kez yargılanamam," dedi.

Kaynak: Son Dakika