Bursa'da TikTok'ta Çocuğu Kanlar İçindeyken Canlı Yayın Açan Kadın Tutuklandı Bursa'da TikTok'ta Çocuğu Kanlar İçindeyken Canlı Yayın Açan Kadın Tutuklandı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya yönetimini kızdırabilecek yeni bir açıklama yaparak Ukrayna'da kara operasyonunun gerekebileceğini belirtti. Geçtiğimiz ay Ukrayna'ya asker göndermenin mümkün olabileceğini söyleyen Macron, şimdi de "Belki bir noktada Rus kuvvetlerine karşı koyması için kara operasyonu yapılması gerekecek. Fransa'nın gücü, bunu yapabilmesidir." ifadelerini kullandı.

Macron, "Weimar Üçgeni" formatı kapsamında Polonya Başbakanı Donald Tusk ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldiği Berlin ziyareti sonrası uçakta Fransız gazetesi Le Parisien'e yaptığı açıklamalarda bu görüşlerini dile getirdi.

Geçen haftalarda AB ülkeleri arasında tartışmalara neden olan "Ukrayna'ya asker gönderme ihtimali" açıklamalarının ardından konuşan Macron, "Bunu arzu etmiyorum ve bu konuda inisiyatif almayacağım ama belki bir noktada Rus kuvvetlerine karşı koyması için kara operasyonu yapılması gerekecek. Fransa'nın gücü, bunu yapabilmesidir." dedi.

Macron, Avrupa'da birçok ülkenin Rusya'ya karşı mücadelede kendileriyle "aynı çizgide" olduğunu belirterek, askeri dahil tüm senaryolara hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca, Rusya'nın "korku söylemi" yaydığını ve buna inanmamaları gerektiğini söyledi, "Kendimizi korkutmamalıyız. Karşımızda büyük bir güç yok. Rusya nükleer silahlara sahip orta ölçekli bir güç." diye ekledi.

Öte yandan Macron, Ukrayna konusunda Almanya ve Polonya'yı daha fazla ve farklı şeyler yapmaya ikna etmek için Berlin'e gittiğini, bu yüzden Ukrayna ziyaretini ertelediğini açıkladı. Macron, kamuoyunda Almanya Başbakanı Scholz ile aralarında Ukrayna konusunda gerginlik olduğu yönündeki haberlere ilişkin ise, Alman Şansölye ile aralarında hiçbir anlaşmazlık bulunmadığını vurguladı. Macron, Almanya ve Fransa'nın Ukrayna konusunda "birbirinin tamamlayıcı gücünden" faydalanabileceği mesajını verdi.

Kaynak: Son Dakika