Galatasaray, kapalı devre hakemler toplantısı tutanaklarının yalnızca düzenlenmiş kısımlarını kullanan TGRT Haber sunucusu Cem Küçük hakkında RTÜK ve ilgili kurumlar nezdinde işlem başlattığını duyurdu.

Önceki gün X kullanıcısının düzenlediği ve katıldığı kapalı devre hakemler toplantısına ilişkin tartışma devam ediyor. Galatasaray kulübü, tamamı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yayınlanan maçın sadece kurgulanmış kısmının yayınlanması nedeniyle Sözcü TV sunucusu Fatih Portakal'a şikayette bulunacağını duyurdu.

Galatasaray Kulübü bunu basın açıklamasıyla duyurdu.

Sarı kırmızılı kulübün açıklamasında, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kapalı devre hakem toplantısının tamamının şeffaf bir şekilde yayınlandığına dikkat çekilerek, ancak bazı programların Galatasaray'a zarar vermek amacıyla montajlanmış bölümleri haber yapmaya devam ettiği ifade edildi.

TGRT Haber kanalında Cem Küçük'ün moderatörlüğünü yaptığı 'Günaydın Türkiye' programının, TFF tarafından yayınlanan görüntülerden sadece montajlanmış ve maksatlı olarak seçilen kısmını kullanarak haber yapmasının eleştirildiği belirtildi.

Gaziosmanpaşa'da Uyuşturucu Ticaretine Gözaltı Gaziosmanpaşa'da Uyuşturucu Ticaretine Gözaltı

Açıklamada, bu durumun objektif habercilik ilkesini ihlal ettiği ve Galatasaray'a karşı algı operasyonu yürüttüğü vurgulandı. Bu nedenle TGRT Haber ve Cem Küçük hakkında dezenformasyonla mücadele kapsamında yasal işlemlerin başlatıldığı ifade edildi.

Galatasaray Kulübü, bu tür yanıltıcı haberlere karşı hukuki yollarla mücadele edeceğini ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için gereken adımları atacağını belirtti.

Kaynak: T24