Sacha Boey, Galatasaray Kulübü'ne katıldığında takvim sayfalarında 26 Temmuz 2021 tarihi yazıyordu. İlk sezonundaki performansı vasattı; Uzun süredir yaşadığı sakatlık nedeniyle 19 resmi maç oynayabildi.

Takımın ilk sağ beki Leo Dubois'in 2022-23 sezonunun başında sakatlanması onun için eşsiz bir fırsattı. Şampiyonada 1. Geçtiğimiz hafta Antalyaspor maçında giydiği formayı neredeyse hiç çıkarmadı ve 33 maçta 1 gol, 4 asist yaparak şampiyonlukta büyük katkı sağladı.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Cimbom'un ilk 11'i açıklandı! Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Cimbom'un ilk 11'i açıklandı!

Öncelikle atletizmi ve fiziksel gücüyle fark yaratan Boey, 2023-24 sezonuna muhteşem başladı. Tüm maçlarda takımın en iyi oyuncuları arasında yer aldı. "Kötü" reytinginden bahsetmiyorum bile, vasat oynadığı tek bir oyun bile yoktu.

GALATASARAY KULÜBÜ TARİHİNİN EN KÂRLI TRANSFERİ OLDU

Böyle performans gösteren bir oyuncunun Avrupa'ya transfer olacağı ve Galatasaray'ın ondan yüklü miktarda para alacağı belliydi. Öyleydi. Ama öyle bir paraya sattılar ki, hem Türkiye'den yurt dışına satılan en pahalı oyuncu hem de kulüp tarihinin en karlı transferi oldu.

İki buçuk yıl önce Rennes'ten 1.15 milyon euroya gelen Boey ve sonraki satıştan %15 pay alarak tam 32 yaşındaydı ve 1 milyon euroya, yani satın aldığı fiyatın 28 katı bedelle Bayern Münih'e satıldı. Kâr bununla bitmedi;

Bayern Münih, tüm gelirlerin Galatasaray'a bırakılması şartıyla Giallorossi ile Münih'teki Allianz Arena'da iki özel maç oynamayı kabul etti.

BAYERN AVRUPA’DA TUR ATLADIKÇA KAZANÇ DAHA DA ARTACAK


Galatasaray bu maçlardan yaklaşık 10 milyon euro kazanmayı hedefliyor. Çünkü maçların oynanacağı Münih, Almanya'da Türk yoğunluğunun en fazla olduğu şehirlerden biri. Allianz Arena'nın 70 bin seyirci kapasitesi bulunuyor.

Sezon öncesi planlanan maçların biletleri ortalama 100 eurodan satılacak. İki maçın her birine 50.000 seyircinin geleceğini varsayarsak tek başına bilet satışı 10 milyon euroyu bulacak.

Lisanslı ürün satışlarını ve maç günlerindeki televizyon yayınlarından elde edilen gelirleri de eklersek rakam 10 milyon avroyu aşacak.

Galatasaray, Bayern Münih'in Avrupa kupalarında karşılaşacağı her tur için de bonus alacak ve Boey'in kazanacağı toplam para 42 milyon avroyu aşacak.

Kaynak: HÜRRiYET