Kendisini bıçaklayanı 1 yıl sonra öldürdü Kendisini bıçaklayanı 1 yıl sonra öldürdü

Gazeteci Abdurrahman Gök serbest bırakıldı

Tutuklu gazeteci Abdurrahman Gök hakkında açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Mahkeme Gök'ün tahliyesine karar verdi.

Diyarbakır'da 2017 Nevruz kutlamaları sırasında üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un polis tarafından öldürülmesini fotoğraflayan Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Abdurrahman Gök'ün açık tanık ifadeleriyle tutuklandığı davanın ikinci duruşması görüldü.

ÖRGÜT ÜYESİ OLMAKLA SUÇLANIYORLAR
"Terör örgütüne üye olmak" ve "terör propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılanan gazeteci Gök, avukatıyla birlikte Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada hazır bulundu.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre duruşmaya Gök'ün ailesi, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Mezopotamya Gazeteciler Derneği (MKG), DİSK Basın-İş, Medya ve Hukuk Büroları Derneği (MLSA) ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) katıldı. Türkiye Gazeteciler Gazeteciler Birliği (TGS). ), Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) temsilcileri ve çok sayıda gazetecinin yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de seyirci olarak hazır bulundu.

MAHKEME KARARININ YAYINLANMASI

Açıklanan tanık Ümit Akbıyık, gazeteci Gök ve avukatının hazır bulunduğu duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlandı. Duruşmada savcı, güvenlik nedeniyle tutuklu bulunan Abdurrahman Gök'ün tahliyesini talep etti. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, Abdurrahman Gök'ün tahliyesine karar verdi.(Karar)

Editör: Haber Merkezi