Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nun elindeki bir grup gazeteci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek, yeşil pasaportların alınmasını iletti.

Kendini yerlere atan AKP'li İbrahim Efe, partiden ve meclis üyeliğinden istifa etti Kendini yerlere atan AKP'li İbrahim Efe, partiden ve meclis üyeliğinden istifa etti

Federasyon Başkanı Sinan Burhan, görüşme sırasında, Filistin'deki çatışmaların basın mensuplarının yeşil pasaport uygulamasının yeniden gündeme getirilmesini, yaklaşık 4 bin basın mensubunun bu pasaport başvurusunda bulunduğunu ifade etti. Burhan, "Avukatlar veya diğer endüstri grupları kadar bir talep yok. Gazetecilik dinamik bir ağlatıyor, sürekli krizler ve savaşlarla karşı karşıya kalmıyoruz. Bu nedenle hızlı bir şekilde adım atmamız gerekiyor" dedi.

Burhan, farklı görüşlere sahip gazetecilerin bile mesleki ihtiyaç olan yeşil pasaport konusunda bir araya geldiklerini vurgulayarak, onun fikirden gazetecinin bu konuda ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Gazeteci Hande Fırat, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile görüştüklerini hatırlatarak destek talebini iletti. Erdoğan'a iletilen dosyada, 5 yıl boyunca basın kartını taşımış gazetecilere yeşil pasaport sözleşmesi teklifi yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin talebini değerlendireceklerini belirtti.(haber global)

Editör: Haber Merkezi