Gaziantep'te, Emniyet Müdürlüğü'ne ait bir polis helikopteri, Nurdağı ilçesine bağlı Kartal köyü kırsal alanında kaza kırıma uğradı. Düşen helikopterde bulunan Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk şehit olurken, bir teknisyen yaralandı. Şehit pilotlar ve yaralı teknisyen, ekiplerin çalışması sonucu enkazdan çıkarılarak Gaziantep Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, kaza bölgesini güvenlik çemberine alarak uzman ekiplerin inceleme çalışmalarına başladı.

Kaza, Nurdağı ilçesine bağlı Kartal köyü yakınlarında saat 22.49'da gerçekleşti. Hatay'daki görevini tamamlayarak Gaziantep Havalimanı'na gitmek üzere havalandığı belirtilen Havacılık Daire Başkanlığı'na ait polis helikopteri, alınan bilgilere göre saat 22.49'da sinyal vermeyerek iletişim kesildi. Helikopterin düşmesi üzerine, Kartal köyü sakinleri kaza ihbarında bulundu. Köylüler, helikopterin düştüğü bölgeye giderek, yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta kaza kırıma uğrayan helikopterin enkazı ile karşılaştı.

Olayın ardından bölgeye sevk edilen ekipler, şehit olan pilotlar ve yaralı teknisyeni enkazdan çıkararak hastaneye nakletti. Jandarma tarafından güvenlik çemberine alınan kaza bölgesinde, uzman ekipler detaylı bir inceleme başlattı. Helikopterin düşme nedeni henüz belirlenmemiş olup, soruşturma devam etmektedir.

2 POLİSİMİZ ŞEHİT OLDU

Bu durum üzerine, olay yerine çok sayıda polis, jandarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerde, 2 pilotun maalesef şehit olduğu, bir teknisyenin ise yaralı olduğu belirlendi. İlk müdahalesi kaza bölgesinde gerçekleştirilen teknisyen, ardından ambulansla Gaziantep Şehir Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Ekiplerin titiz çalışmaları sonucu, şehit pilotlar olan Gülen ve sözleşmeli pilot Öztürk'ün cenazeleri enkazdan çıkarılarak aynı hastaneye taşındı. Kaza bölgesi, jandarma ekipleri tarafından güvenlik çemberine alınırken, uzman ekipler detaylı bir çalışma başlattı.

KAZA HABERİNİ BAKAN YERLİKAYA DUYURDU

Polis helikopterinin kaza kırıma uğradığı acı haberi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Bakan Yerlikaya, bir polis helikopterinin Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkisinde kaza kırıma uğradığını ve bu olayda 2 pilotun şehit olduğunu, bir teknisyenin ise yaralandığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Milletimizin başı sağ olsun. Bu akşam Gaziantep Havalimanına gitmek için Hatay Havalimanından havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM 708 kuyruk numaralı helikopterimiz, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğramıştır. En son saat 22.49'da Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezinin temas ettiği helikopterimizde bulunan 2 pilotumuz şehit olmuş, teknisyenimiz yaralanmıştır. Kahraman pilotlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, Aziz Milletimize ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamı ali olsun. Yaralı polisimize acil şifalar diliyorum."

Oğuz Murat Acı olayında yeni gelişme:  Aracın içinde Demirörenlerin oğlu da var Oğuz Murat Acı olayında yeni gelişme: Aracın içinde Demirörenlerin oğlu da var

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHİTLERİN İSMİNİ AÇIKLAYIP, TAZİYEDE BULUNDU

Emniyet Genel Müdürlüğü, Gaziantep'te helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan 2 pilot için taziye mesajı yayınladı. Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, kazada şehit olan Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk'e Allah'tan rahmet, ailelerine ise başsağlığı diledi. Yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"03.02.2024 tarihinde Havacılık Daire Başkanlığı kadrosunda görevli Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk, bulundukları helikopterin Gaziantep Nurdağı bölgesinde kaza kırıma uğraması sonucu şehit olmuşlardır. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim."

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Polis helikopterinin kaza kırıma uğramasının ardından siyasilerden taziye mesajları geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gaziantep Havalimanına gitmek üzere Hatay Havalimanından havalanan Emniyet Genel Müdürlüğümüze ait bir helikopter, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza geçirdi. 2 pilotumuz şehit oldu, teknisyenimiz yaralandı. Şehit pilotlarımıza yüce Allah'tan rahmet, milletimize ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Tedavi altına alınan yaralı polisimize acil şifalar temenni ediyorum."

BAKAN TUNÇ'TAN ŞEHİT PİLOTLAR İÇİN TAZİYE MESAJI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gaziantep'te meydana gelen helikopter kazası sonucu şehit olan 2 pilot için taziye mesajı yayımladı. Bakan Tunç'un sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde polis helikopterinin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan pilotlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı teknisyenimize acil şifalar diliyorum. Şehit pilotlarımızın ailelerinin, emniyet teşkilatımızın ve aziz milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimizin makamı ali olsun."

BAKAN IŞIKHAN'DAN ŞEHİT PİLOTLAR İÇİN TAZİYE MESAJI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Gaziantep'te meydana gelen helikopter kazası sonucu şehit olan pilotlar için sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Işıkhan'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde gerçekleşen, Emniyet Genel Müdürlüğümüze ait helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan 2 kahraman pilotumuza Allah'tan rahmet; ailelerine ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Yaralı polisimizin en kısa zamanda şifa bulmasını temenni ediyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun."

BAKAN KACIR: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Gaziantep'e gitmek üzere Hatay'dan havalanan polis helikopterinin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan pilotlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı polisimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

(HABERLER.COM)

Kaynak: HABERLER.COM