İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri sürdürdüğü yoğun saldırılar nedeniyle Gazze'de gıda, su, ilaç ve yakıt kıtlığı yaşanıyor. Sınır kapılarının kapalı olması bu durumu daha da ağırlaştırırken, açlıktan ölenlerin sayısı 40'a ulaştı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Gazze'de bir çocuk kıtlık ve susuzluk nedeniyle Deyr el-Belah kentindeki Mescid-i Aksa Şehitleri Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Hastane yetkilileri, Gazze Şeridi'nde yetersiz beslenme nedeniyle ölenlerin sayısının 40'a yükseldiğini bildirdi.

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde yer alan Kemal Advan Hastanesi'nden alınan bilgilere göre, 200'den fazla çocuk yetersiz beslenme belirtileri gösteriyor ve bölgedeki insani kriz giderek derinleşiyor. Gazze'nin kuzeyi, yaklaşık 700 bin kişilik nüfusuyla ciddi bir gıda krizi yaşıyor çünkü İsrail, sınır geçişlerini kapalı tutarak yardım tırlarının bölgeye girmesine izin vermiyor.

İsrail ordusunun 7 Mayıs'ta Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafını işgal etmesi, Gazze'ye yardım akışını durdurdu. Bu durum, yaralı ve hastaların tedavi için yurt dışına çıkamamasına neden oldu ve özellikle Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki insani felaketi daha da kötüleştirdi.

Hindistan ve Kanada arasındaki diplomatik kriz devam ediyor Hindistan ve Kanada arasındaki diplomatik kriz devam ediyor

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda 37 bin 266 kişi hayatını kaybetti, 85 bin 102 kişi ise yaralandı. Açıklamada, enkaz altında ve yol kenarlarında hala cesetlerin bulunduğu, ancak sağlık ekiplerinin ve sivil savunma görevlilerinin bu cesetlere ulaşmakta zorluk yaşadığı belirtildi.

Kaynak: HABERLER.COM