Cemaat El İslami lideri Lübnan'daki hava saldırısında öldürüldü Cemaat El İslami lideri Lübnan'daki hava saldırısında öldürüldü

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 39 adet devam etmesine rağmen bölgesel acı haberler almaya devam ediyoruz.

Filistinlinin devam etmesi durumunda biri de Gazze Şeridi'nin yerleştiği Cebaliya mülteci kampıydı.

Kampa'da bir hava saldırısı daha düzenlendi. İsrail savaş uçakları 12 evi yıktı. 30'dan fazla kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Hamas'ın saldırısına ilişkin yeni açıklama: İkinci aşama ne olacak? :

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin bölgedeki hastanelere saldırıyor: BM ve AB, düşmanların durdurulmasını talep etti Hamas yetkilisi Ebu Ubeyde ses yayınladı.

Ubeyde, 5 günlük ateşkesin ardından 70'e yakın çocuk ve kadın rehineyi serbest bırakmaya hazır olduğunu açıkladı.

Ateşkesin aynı zamanda Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerine insani yardımın sürdürülmesini da içermesi gerektiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu askeri birlikleri tekrar ziyaret etti.

Durumun mevcut olduğu bir operasyon değil, topyekün bir savaş olarak nitelendirildi. İsrail Ordusu askeri Daniel Hagari, Gazze Şeridi'ndeki kaldırıldığı an görüntüleri yayınlandı. Burada Hamas'ın geride kalan cephanelikleri görüldü.

Ayrıca Hamas rehinelerinin izlerini bulduğunu iddia etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hız kesmeden devam ederken, 7 Ekim'den bu yana ölenlerin sayısı 4.630'u çocuk olmak üzere 11.240 oldu.

Gün boyu şiddetli çatışmaların sürdüğü Gazze Şeridi'nde uluslararası örgütler ateşkes çağrılarını yeniledi. Birleşmiş Milletler (BM) sözcüsü Stéphane Dujarric, "Gazze'deki insani felaket kapalı kapılar ardında değil, gözlerimizin meclis önünde" dedi.

Dujarric, Birleşmiş Milletler'in insani ateşkes savaşında ısrar ettiğini belirterek, "Bu, onun damla yakıtı veya ambulans yolculuğunu müzakere etmek zorunda olmadığımız anlamına geliyor." değerlendirmesini yaptı.

“GAZZE TOPRAĞININ DEĞİŞTİRİLMESİ İSRAİL OLAMAZ”

Avrupa Birliği'nden Filistin'in geleceğine olağanüstü bir açıklama geliyor.

AB'nin Dışişleri ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Josep Borrell şunları söyledi:

"Bugün yaşanan dramatik krizler ve hem İsrail'in hem de Filistin adına önemli sayıda ölümler, uluslararası siyasi sakatlığı ve morali gösteriliyor."

Çözüm yapamadık. Bu durumun göz önüne çıkmasının artık herkesin çözümünün mutlaka gerekli olduğunu anlaması gerekiyor. Çözümün iki devletli bir gelecek olması gerektiğini söyledi.

Borrell, AB'nin üç kez hayır dediğini belirterek, şu şekilde sıraladı:

“Birincisi Gazze'den zorunlu göçe izin verilemez. Filistinlilerin sınırının dışına izin veremeyiz.

İkincisi, Gazze toprakları daraltılamaz. Gazze İsrail tarafından işgal edilemez.

Üçüncüsü, Gazze'deki durum Filistin sorununun çözümünün bir parçası olmalıdır.

Hamas, oğlunun 48 yılda 25 İsrail silahının ve toplam 160 askeri hedefin imha edildiğini söyledi.

Hamas ayrıca İsrail saldırısında yakalanıp öldürülürken bir İsrail askerinin videosu yayınlandı.

Yayınlanan videoda Fas asıllı olduğunu iddia eden "Tembel Asiyani" isimli esir kadın asker söylüyor: "19 yaşındayım, 4 şeritli buradayım. Bütün Gazze roket ateşi altında... Benimle birlikte başka tutuklular da var. Roketlerden ölmektenuz. dedi.

Asiyani İsraile ve orduna seslenerek şunları söyledi:

"Lütfen durun. Burada patlamalar çok yakın. Şifa Hastanesi'nin acil servisi de hasar gördü ve İsrail ordusu son 24 kez iki kez saldırdı. Bölgede devam ederken, hastanede bulunan 36'sı çocuk 600 bakım ölümle karşı" Bazı yeni doğan bebeklerin enerjisinin azalmasından öldüğü, 10 prematüre ise çalışmanın kuvözlerden alındığı belirtildi.

ABD medyasına konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Rehinelerin serbest bırakılması konusunda olası bir anlaşma olabilir" dedi.

Hamas, Şifa Hastanesi'ndeki durum nedeniyle yeniden müdahalelerin askıya alındığını duyurdu.

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, Gazze'de Nazi ideolojisine karşı savaştığını iddia etti.

BBC yayınında Herzog, Adolf Hitler'in Gazze'de öldürülen bir Hamas üyesiyle ilgili "Kavgam" adlı kitabının bulunduğunu söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın "İsrail'e yeni silahlarla savaşmaya devam edecekleri" yönündeki açıklamalarına tehditle karşılık verdi.

Gallant, savaşta Lübnan'a da sıçrayabileceğini belirterek, "Lübnanlı siviller şunu bilmeli ki, Nasrallah bir hata yapmazsa Beyrut'un kaderi Gazze'ninki gibi olur." (NTV)

Editör: Haber Merkezi