Güzellik kraliçesi silahlı saldırıda yaşamını yitirdi! Güzellik kraliçesi silahlı saldırıda yaşamını yitirdi!

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana gerçekleştirdiği saldırıların yıkıcı etkileri devam ediyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 192 gün boyunca devam eden İsrail saldırıları nedeniyle 33 bin 797 Filistinli hayatını kaybetti.

Son 24 saatte yaşanan olaylarda İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda 68 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 94 Filistinlinin de yaralandığı iddia edildi. Son bilgilere göre saldırıların başlangıcından bu yana yaralı sayısı 76 bin 465'e yükseldi.

Açıklamada ayrıca enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu, ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma ekiplerinin cenazelere ulaşamadığı belirtildi. Bu durumun kesin ölüm sayısının belirlenmesini zorlaştırdığı kaydedildi.

Gazze Şeridi'ndeki insani krizin derinleştiğini ve acil uluslararası yardıma ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha vurgulayan İsrail'e, saldırılarını derhal durdurması çağrısında bulunuldu.

Kaynak: karar