ABD Hava Kuvvetleri'nde görevli 25 yaşındaki Aaron Bushnell, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde çarpıcı bir protestoya imza attı.

Kamuflaj elbisesi içinde, "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim" ve "Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak Filistinlilerin işgalcilerin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil" diyerek başından aşağı benzin dökerek kendisini ateşe verdi.

Olay sırasında "Filistin'e özgürlük!" diye bağırdı.

Gazze'deki katliama karşı çıkarak kendini yakan ABD'li askerin son mesajı ortaya çıktı

ABD medyası, Bushnell'in yaşamını yitirmeden önce arkadaşlarına gönderdiği son mesajları ortaya çıkardı. Washington Post'a göre Bushnell, birkaç gün önce arkadaşıyla telefonda fedakarlık ve anarşi konularını konuşmuştu. Bushnell, kendini yakmadan sadece 12 dakika önce arkadaşına "Umarım anlarsın, seni seviyorum" mesajını gönderdi. Bir başka mesajında ise "Bu hiç mantıklı değil ama seni özleyeceğimi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Güzellik kraliçesi silahlı saldırıda yaşamını yitirdi! Güzellik kraliçesi silahlı saldırıda yaşamını yitirdi!

New York Post gazetesi, Bushnell'in sosyal medya paylaşımlarını da gündeme taşıdı. Bushnell'in 6 yıl önce yaptığı bir paylaşımda, "Birçoğumuz kendimize şu soruyu sormaktan hoşlanırız: 'Kölelik sırasında hayatta olsaydım ne yapardım? Ülkem soykırım yapıyor olsaydı ne yapardım?" şeklinde ifadeler kullandığı belirtildi.

Bushnell'in dramatik eylemi, İsrail-Filistin çatışmalarının yarattığı insan hakları ihlallerine ve şiddete karşı bir tepki olarak değerlendiriliyor. Ancak bu olay, Amerikan toplumunda da derin bir etki bıraktı ve tartışmalara neden oldu

Editör: DS Haber