AKP, "Yeni Torba Kanun" hazırlıklarına başladı. Kulis bilgilerine göre, vergiden enerjiye kadar yeni düzenlemelerin torbaya konulacağı belirtilirken, verginin adil bir şekilde dağıtılması hedefleniyor. Gelir seviyesine göre vergilendirme ve faturalandırma sistemi getirilmesi planlanıyor.

Mevzuatın baştan sona ele alındığı ve vergiden enerjiye kadar yeni düzenlemelerin torbaya konulacağı belirtiliyor. Vergi mevzuatında değişiklikler yapılacak ve vergi adil bir şekilde dağıtılacak. Gelire göre doğalgaz tarife dönemi başlatılacak; geliri yüksek olanlar tam faturayı, dar gelirli vatandaşlar ise faturanın bir kısmını ödeyecekler.

Enerji sektöründe de düzenlemeler yapılacak. Yenilenebilir enerji yatırımları önceliklendirilecek ve yatırımı zamanında yapmayanların ruhsatları iptal edilecek. Dar gelirlilere ucuz doğalgaz sağlanması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni bir çalışma başlatacak.

İBB kreş ücretlerine yüzde 100 zam yaptı! İBB kreş ücretlerine yüzde 100 zam yaptı!

Hükümet kaynaklarına göre, doğalgazda yapılan sübvansiyonlar dar gelirlilerin elini rahatlatmak için yeniden düzenlenecek. Dar gelirli vatandaşlara daha uygun fiyatlarla doğalgaz sunulacak ve devlet tarafından desteklenecek. Faturalandırma sistemi, gelir seviyesine göre uyarlanacak, böylece vergide adalet sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yapılan toplantılarda, vergide adaletin sağlanması amacıyla atılacak adımlar belirlendi. Vergi mevzuatında yer alan ve ekonomiye katkı sağlamayan muafiyetlerin kaldırılması öncelikli hedefler arasında yer alıyor. Vergi mevzuatında yapılacak taramalar sonucunda hangi muafiyetlerin kaldırılacağı belirlenecek.

Kaynak: haber global