Starbucks ürünlerinde ikinci kez fiyat artışı! Starbucks ürünlerinde ikinci kez fiyat artışı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan Bağlama Kayıtlarının Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sonuç olarak, boyu 2,5 metrenin altında olan özel tekneler bağlama kütüğüne kaydedilmeyecektir.

Lisans bir yıl veya katları için, en fazla 5 yıl süreyle verilecektir. Geçerlilik süresi sonunda lisansın yeniden verilmesi zorunlu olacaktır. Bu işlemler lisans vermeye yetkili tüm Liman Başkanlıklarında yapılabilir.

Yenileme taleplerinin lisansın sona ermesinden en az 15 gün önce yapılması gerekmektedir. Lisans süresi dolduktan sonra yapılan taleplerde, yeniden verilen lisansın başlangıç ​​tarihi, önceki lisansın bitiş tarihinden itibaren başlayacaktır.

Ruhsat süresinin sona ermesinden itibaren 5 yıl içerisinde yeni ruhsat almayan gemi, deniz ve iç su taşıtları sicilden otomatik olarak iptal edilecektir.

- İdari yaptırımlar ve ilgili diğer hükümler

Mevzuat uyarınca geçerli bir lisansa sahip olmayan gemi, deniz ve iç su araçlarının sahip ve işletmecilerine uygulanacak yaptırımlar da düzenlendi.

Buna göre, boyu 2,5 metre ile 10 metre arasında olan gemiler ile deniz ve nehir taşıtlarına metre başına 250 lira, 10 ila 20 metre arasındakilere 500 lira, 20 ila 30 metre arasındakilere 750 lira, daha uzun olanlara ise 1000 lira para cezası verilecek. 30 metreden fazla.

İdari para cezasına ek olarak, lisansın ilk kez verileceği tarihten itibaren, lisansın alınmasında gecikilen her ay için bu tutara yüzde 5 oranında ilave edilerek hesaplanacak miktarda idari para cezası da uygulanacaktır. veya yeniden yayınlandı. .

Gemi boyu belirlenirken bir metrenin altındaki değerler dikkate alınmayacaktır.

İdari para cezasının 1 aylık ödeme süresi içerisinde ödenmesi durumunda cezada %25 indirim uygulanacaktır.

Kaynak: HABER GLOBAL