Rusya Çocuk Hakları Komiseri Mariya Lvova-Belova, terör saldırısı sırasında seyircilerin tahliyesine yardım eden 15 yaşındaki Halilov'u "Mağdurlara yardım etmede özveri, yiğitlik ve kişisel cesaret sertifikası" ile ödüllendirdi. Aynı ödüle, tahliyede yardımcı olan 14 yaşındaki Artyom Donskov da layık görüldü. Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin ise genç Halilov'u cesareti ve insanları kurtarması nedeniyle Rusya Müslümanları "Hizmet Madalyası" ile ödüllendireceğini duyurdu. Madalya, Moskova Merkez Camisi'nde 29 Mart'ta cuma namazında verilecek.

Gazze'de ölü sayısı 34 bin 356'ya çıktı! Gazze'de ölü sayısı 34 bin 356'ya çıktı!

Crocus City Hall'de yarı zamanlı olarak vestiyerde çalışan Müslüman genç Halilov, teröristlerin konser salonuna silahlı saldırı düzenlediği sırada 100'den fazla kişiyi doğru tahliye koridoruna yönlendirerek kontrolü ele almış ve insanların güvenli bir yere ulaşmasını sağlamıştı. Saldırı anında yaşadıklarını Rus medyasına anlatan Halilov, "Eğer gidersem yüzlerce insanın öleceğini anladım. Bulabildiğim herkesi dışarı çıkardım ve eve gittim. Kendimi bir kahraman olarak görmüyorum" dedi. Halilov, olayın etkisini hala atlatamadığını ve gözü önünde bir adamın vurulmasını düşünmeden duramadığını belirtti.

22 Mart akşamı Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonunda gerçekleşen silahlı terör saldırısında, saldırganlar otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açmışlardı. Rusya Soruşturma Komitesi, saldırıda 139 kişinin hayatını kaybettiğini ve 100'den fazla kişinin yaralandığını açıklamıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin yakalandığını bildirmişti.

Kaynak: karar