İstanbul Nisan ayı enflasyon verileri açıklandı! İstanbul Nisan ayı enflasyon verileri açıklandı!

Türkiye'de milyonlarca genç iş bulma hayali kurarken, Almanya'da yaşayan Yaron Goldstein gibi bir genç, 10 yıl çalıştıktan sonra finansal özgürlüğüne kavuştu. Goldstein, Boston Consulting Group (BCG), Google ve Meta gibi önemli şirketlerde çalıştıktan sonra 36 yaşında emekli oldu. Finansal özgürlüğe giden yolculuğunda stratejisi, harcamalarını kontrol altında tutmak ve kazancının büyük bir kısmını yatırıma yönlendirmek oldu. Goldstein'in hedefi, aylık gelirini 5 bin Euro seviyesine çıkarmaktı.

Goldstein, kariyerinin başlarında gelirinin büyük bir kısmını biriktirirken, sonraları maaşının yarısını tasarruflarına ayırdı. Acil ihtiyaçlar için ayrılan bir miktar dışında, birikimlerini tamamen ABD borsalarında hisse senetlerine yatırdı. Kariyeri boyunca maaşı iki katından fazla artan Goldstein, finansal özgürlüğüne ulaştığında işini bıraktı.

Goldstein'in emeklilik hikayesi, yaygın olarak kullanılan yüzde 4 kuralını uygulayarak gerçekleşti. Bu kural, birikmiş sermayenizin her yıl yüzde 4'ünü harcayarak uzun bir emeklilik dönemi boyunca finansal istikrarınızı koruyabileceğinizi öne sürüyor. Goldstein'in hikayesi, gençler arasında finansal özgürlük ve emeklilik planlamasına ilişkin ilham verici bir örnek oluşturuyor.

Kaynak: sözcü