Google, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü ana sayfasında bu güne özel hazırladığı "doodle" ile kutladı. Kullanıcılar doodle'a tıkladıklarında Dünya Kadınlar Günü ile ilgili güncel bilgilerin ve haberlerin yer aldığı sayfaya yönlendiriliyor.

Samsung 8 Yılın Ardından İlk Kez Kesintisiz Sistem Güncellemesi Yayınladı Samsung 8 Yılın Ardından İlk Kez Kesintisiz Sistem Güncellemesi Yayınladı

I M G 0434Bugüne özel hazırlanan doodle'da büyükanneleriyle birlikte oturan iki çocuk görülüyor. Görsel tasarımcı Sophie Diao, bu yılki Doodle'ı "genç insanlarla bilgeliği ve kaliteli zamanı paylaşan yaşlı nesillerin o rahat ve konforlu hissini yakalama" arzusundan ilham alarak yarattığını söyledi. Doodle hakkında konuşan Diao, görselin "insanlara farklı nesillerden insanlarla daha fazla zaman geçirme konusunda ilham vermesini" umduğunu söyledi. Diao, "Bizden önce gelenlerin deneyimlerinden öğrenilecek çok şey var" dedi.  


DOODLE NEDİR?  
Google Doodle uygulamasında ülkeler ve dünya için önemli gün ve bayramlara, kültürel etkinliklere ve tarihteki önemli şahsiyetlere özel logolar hazırlanmaktadır. İnternet kullanıcıları özel tasarlanmış logoya tıklayarak o güne, kişiye veya konuya ilişkin detaylı bilgiye ulaşabilmektedir.

Kaynak: Karar