Canan Ergüder 'Mor ve Ötesi Müzikali'yle sahneye çıkacak Canan Ergüder 'Mor ve Ötesi Müzikali'yle sahneye çıkacak

Hafta sonu sinemalarda en çok izlenen 10 film açıklandı

Hafta sonu Türk sinemalarında en çok izlenen filmler belli oldu. 2018 yılında vizyona giren Mortal World'ün devamı olan Mortal World 2, Türkiye gişe verilerine göre sinemalardaki ilk üç gününde 401.240 izleyiciyle 2023 yılının en iyi üçüncü açılışını gerçekleştirdi.

Ölümlü Dünya 2'de kanun kaçağı olarak hayatlarına devam eden Mermer ailesi, bu kez bilinçli olarak kovanı mahveder ve örgütün eline düşen Zafer'i kurtarmak için son bir soygun gerçekleştirmeye çalışır.

NASREDDİN HOCA 2: DİNOZORLARIN ÇAĞI



Haftanın yeni yapımlarından Nasreddin Hoca 2: Dinozorların Çağı, 58.765 izleyiciyle sıralamada ikinci sırada açıldı.

Film, Nasreddin Hoca'nın liderliğindeki bir grup çocuğun, arkadaşlarını bulmak ve buldukları T-Rex'i zamanında geri getirmek için tehlikeli bir maceraya atılmalarını konu alıyor.

Nasreddin Hoca ve çocuklar, kasabalarına gelen dinozor araştırma ekibinin keşiflerini öğrenirler. Ekip üyesi Selim, kötü niyetli insanlardan kaçarken tesadüfen dinozorlar çağına gider. Cemil ve çocuklar, kalan dinozor yumurtasını bulur ve ondan çıkan yavru T-Rex'i tutarlar. Onu korumalı ve Selim'i kurtarmalıdırlar.

ATATÜRK 1881 - 1919



Atatürk 1881 - 1919 (1. bölüm), dört hafta üst üste gişede lider. Film, beşinci hafta sonunu 53.428 izleyiciyle üçüncü sırada tamamladı. Film toplam 1,5 milyon izleyici eşiğine yaklaştı.

Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı 'Atatürk 1881 - 1919', Mustafa Kemal'in milli mücadelenin önderi olma yolunda basamakları çıktığı dönemi konu alıyor.

NAPOLYON



Gösterimin ikinci haftasonunda 39.529 seyirci tarafından izlenen Napolyon (Napoleón) dördüncü sırada yer aldı.

Ridley Scott ve Joaquin Phoenix'i yeniden bir araya getiren film, Fransız Devrimi'nin ardından çalkantılı dönemlerle karşı karşıya kalan Fransa'da Napolyon'un imparatorluğa yükselişine odaklanıyor ve Bonaparte'ın eşi Josephine ile olan evliliğini de gözler önüne seriyor.

Haftanın bir diğer yeni filmi Wish ise 34.479 izlenmeyle listelerde beşinci sırada yer aldı.

Animasyon film, evrene ait bir güç tarafından dileği kabul edilen Asha'nın hikayesini anlatıyor.

Fantastik Rosas ülkesinde geçen filmde, usta ve idealist Asha, arzusunu o kadar güçlü ifade ediyor ki, evrene ait sonsuz enerji küresi, güç Stella, onun bu isteğine karşılık veriyor. Asha ve Yıldız, Rosas'ın hükümdarı Muhteşem Kral'la kıyasıya mücadele eder ve toplumu kurtarmak için omuz omuza çalışır. “Dilek”, cesur bir insanın iradesinin yıldızların büyüsüne bağlanmasıyla mucizelerin gerçekleşebileceğini gösteriyor.

ASLAN HÜRKUS 3: ANKA ADASI



Film, dünyaya düşen göktaşının yaydığı manyetik alan sayesinde canlanan drone'lara karşı Hürkuş, Aslan ve arkadaşlarının verdiği mücadeleyi anlatıyor.

Anka, Ege bölgesindeki bir adada, bilimsel çalışmalar yapan Fikret adında bir bilim adamıyla görev yapıyor. Teknik işlerden sorumlu olan ve tesiste bir nevi otomasyon kolu olarak kullanılan, on dördü küçük ve biri büyük olmak üzere toplam on beş drone bulunuyor. Adaya gök taşı düşmesiyle Anka ve Fikret'in çalışmaları kesintiye uğrar. Göktaşının yaydığı manyetik alan sayesinde dronlar canlanır ve tüm dronlar Anka'nın üzerine döner. Drone'ların lideri Dragonfly, Anka dahil tüm uçan araçların emrinde olmasını istiyor. Diğerlerine Anka'yı yakalamalarını emreder. Kendilerinden kaçarken yaralanan Anka'nın imdadına Aslan, Hürkuş, Mehmet, Eren ve Zeynep yetişti. Drone'ları durdurmak için bir grup çocuğun, çılgın bir bilim insanının ve iki uçan aracın birlikte çalışmayı öğrenmesi gerekiyor.(karar)

Editör: Haber Merkezi