Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca, Hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan ve ardından istifa eden olayının ardından ilk kez bir röportaj verdi.

Yaşanan olayın detaylarına girmeyi istemeyen Koca, "Ülke futbolunun geldiği durumla ilgili olumsuzluklar peş peşe gelince biz de insanız, beşeriz, bazen zayıf düşebiliyoruz, böyle tepki verebiliyoruz. Haksızlığa tepki vermek insani bir şey ama tepkinin biçimi yanlış olabilir. O anlamda biçim konusunda öz eleştirimizi yaptık" şeklinde konuştu.

Adımların doğru atılması gerektiğini ifade eden Koca, "Herkesin sorumluluğu var. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, spor kulüpleri, spor kamuoyu, basın, futbolun paydaşları, meseleyi bütün boyutlarıyla düşünmelidir. Bu olaylar durup dururken olmuyor. Her hafta maçlardan sonra hakemlerle ilgili değerlendirmeler, eleştiriler yapılıyor. Bu eleştirilerin kanıksanmaması lazım çünkü kanıksandığında olayların çözümü noktasında sorunlar yaşanıyor." şeklinde konuştu.

Koca, yaşadığı süreci anlatırken, "Biz zaten bireysel yaptığımız eylemden dolayı bunun bedelini ödedik. 16 gün cezaevinde kaldım. Adli süreç devam ediyor. Keşke olmasaydı. Toplum olarak maalesef eleştiri ve uyarılardan ziyade olaylar, büyük boyutlu eyleme dönüştükten sonra dikkatimizi çekiyor. Bunun sıkıntısını yaşamış biri olarak, bu olay, sonraki süreçte iyi adımların atılmasına sebep olursa biz de teselli oluruz." dedi.

Galatasaray Yukatel Adana Demirspor'u Mağlup Ederek Zirvedeki Yerini Pekiştirdi Galatasaray Yukatel Adana Demirspor'u Mağlup Ederek Zirvedeki Yerini Pekiştirdi

Futbolun marka değerinin azaldığını vurgulayan Koca, "Bunda başta Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, futbol kulüpleri ve başkanları bizler de dahil, futbolcular, menajerler, hocalar, herkes bu işin suçlusudur." ifadelerini kullandı. (Haberler.com)

Editör: DS Haber