MGK Toplantısı Bitti: 9 Madde Yayımlandı, Terörle Mücadelede Kararlılık ve Bölgesel İşbirliği Vurgusu MGK Toplantısı Bitti: 9 Madde Yayımlandı, Terörle Mücadelede Kararlılık ve Bölgesel İşbirliği Vurgusu

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış, Van'da bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı, Akış'ın geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını duyurdu ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik'in atanacağını belirtti.

Olay, Hıdırağa Mahallesi Çırak Bayırı'nda meydana geldi. Bir minibüs ile fabrika işçi servisi arasında yaşanan kafa kafaya çarpışma sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi yaralandı.

Operasyonun ardından Akış'ın gözaltına alınması ve belediye binasında arama yapılmasıyla birlikte DEM Parti taraftarları belediye binası önünde toplandı. Hakkari Valiliği ise şehirdeki eylem ve etkinlikleri 10 gün süreyle yasakladı.

İçişleri Bakanlığı, Akış'ın PKK/KCK yapılanmasıyla ilişkilendirildiğini ve örgüt faaliyetlerine katıldığını iddia ederek görevden alındığını açıkladı. Bu gelişmelerin ardından Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkari Belediye Başkanı vekili olarak atandı.

Kaynak: HABERLER.COM