Bugün görülen davanın 61. duruşmasında, Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Akış hakkında 2014 yılında açılan KCK soruşturması kapsamında kararını açıkladı.

Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ve yerine kayyım atanmasının üzerinden iki gün geçti. Hakkari, Türkiye'de üçüncü kez kayyım atanan ilk şehir olarak dikkat çekiyor. İki gündür kentte devam eden oturma eylemi ise dün gece sona erdi.

Duruşma saat 10.04'te başladı. Duruşma öncesinde, Hakkari Adliyesi önündeki polis yoğunluğu daha da artırıldı ve adliye binası çevresinde zırhlı polis araçları konuşlandırıldı. Adliye binasına girişlerde sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Duruşmaya katılmak isteyen DEM Parti milletvekilleri ve belediye eş başkanlarının adliyeye girişine izin verilmedi. Hakkari Valiliği'nin kentte uyguladığı 10 günlük eylem yasağı gerekçe gösterilerek, heyetin geçişine izin verilmedi.

Adana Feke'de orman yangını! Adana Feke'de orman yangını!

Akış'ın savunmasında, iddianameyi hazırlayan dönemin savcısının, polisin ve hakiminin FETÖ'cü olduklarını ve dosyanın siyasi olduğunu belirtti. "Benim başım dik. 53 yaşındayım, bunca yıldır mücadele ediyorum ve mücadele etmeye devam edeceğim. Siyasi olarak ne yapmam gerekiyorsa onu yaptım," dedi.

Duruşmaya katılmak isteyen avukatlar da başlangıçta engellendi, ancak daha sonra yapılan görüşmelerin ardından avukatların salona girişine izin verildi.

Duruşma sonucunda mahkeme, Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Kararın açıklanmasının ardından, adliye binasının bulunduğu caddeye girişlerine izin verilmeyen grup, "Hırsız kayyım hesap verecek" ve "Savcı istifa" sloganlarıyla yürüyüşe geçti.

Kaynak: Gazete Duvar