Halkbank tarafından milyonlarca esnafa gönderilen bilgilendirme SMS'inde, "Kooperatiflerimizden kullanmış olduğunuz Hazine Destekli Esnaf Kredilerinin devam eden taksitlerinde faiz güncellemesi olmuştur" ifadelerine yer verildi. SMS'te yapılan faiz değişikliği ise şu şekilde belirtildi:

TESK Başkanı'ndan Tepki: Müsebbibi Esnaf Değil

Faiz artırımı kararının ardından TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak tepkisini dile getirdi. Palandöken, "Mağdur olan yine esnaf oldu. Kredi faizleri yüzde 7,5'ti, yüzde 30'lara varan bir rakama yükseldi" dedi.

Ankara'da Deprem! Ankara'da Deprem!

Palandöken'in açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı:

"Enflasyondaki yükseliş kredi faizlerine de bir hareketlilik getirdi. Ancak esnafın daha önce kullandığı kredilerdeki faiz oranı ile bundan sonra kullanacağı kredilerdeki faiz oranı arasındaki fark çok önemli. Esnafımızın bu konudaki sıkıntılarının dile getirilmesi hususunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah ekonomi bir an önce düzlüğe çıkar ve bu faiz oranları tekrar eski seviyeye iner. Neticede piyasadaki faizin yükselişinin müsebbibi esnaf değil."

Kaynak: Sözcü