Karadeniz'in incisi olarak bilinen hamsi, son zamanlarda sağlık ve güzellik alanındaki potansiyeliyle dikkat çekiyor. Bilim insanlarının hamsinin derisinde bulunan jelatindeki kolajenin gençlik iksiri olarak adlandırılması, özellikle kadınlar arasında hamsiye olan ilgiyi arttırmış gibi görünüyor. Bu gelişme, balık satışı yapan esnafların da dikkatini çekmiş durumda.

MİT'ten çocuklara sosyal medya kullanımı konusunda uyarılar geldi! MİT'ten çocuklara sosyal medya kullanımı konusunda uyarılar geldi!

Hamsinin sağlık ve güzellik alanındaki potansiyeline ilişkin bilgi veren Serkan Göçer, "Balığın insan sağlığına birçok olumlu etkisini biliyoruz. Bolca balık tüketmeliyiz. Şu anda fiyatlar her bütçeye uygun seviyelerde. Ekonomiye göre balık fiyatlarının oldukça uygun olduğunu düşünüyorum. Her balık türünün farklı organlara faydalı olduğunu biliyordum, ancak hamsinin cilde de yararlı olduğunu uzmanlar açıkladı" şeklinde konuştu.

Hamsinin sağlık ve güzellik alanındaki potansiyelinin açıklanmasının ardından, hamsiye olan ilginin arttığına dikkat çeken balık satıcısı Onurcan Köse ise şunları belirtti: "Hamsi son iki haftadır 70 TL civarında satılıyor. Kolajenin faydaları hakkında bilgi edinince kadınların hamsiye olan ilgisi arttı. Hamsi, cildi güzelleştirmenin yanı sıra kemik erimesine de faydalı olduğu biliniyor. Bu nedenle kadınlar artık eşlerine hamsi almaları için talepte bulunuyorlar. Bu durum, hamsi satışlarını artırdı."

Diğer bir balık tüccarı olan Hüseyin Can da, balık tüketiminin sağlık açısından önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Balık tüketmek, insan sağlığı açısından son derece önemli. Her bütçeye uygun balık çeşitleri bulunuyor. Karadeniz bölgesinde yetişen hamsi gibi balıklar, ekonomik açıdan da tercih ediliyor."

Sonuç olarak, hamsinin sağlık ve güzellik alanındaki potansiyeli hakkında yapılan açıklamalar, hamsiye olan ilgiyi arttırmış gibi görünüyor. Kadınlar, hamsinin sağlık ve güzellik faydalarını keşfettikçe, hamsi alışverişlerinde artış yaşanıyor. Bu durum, balık satıcılarının da dikkatini çekerek, hamsi satışlarında belirgin bir artışa neden oluyor.

Kaynak: haber global