Hatay'ın depremzedelerine, 6 Şubat depremlerinden sonra yaşadıkları zorlu süreçte, elektrik faturası şoku yaşatıldı. Hassa ilçesinde şehir içi elektrik dağıtımını yapan bir şirket, depremzedeleri şaşırtacak şekilde, ilk okuma tarihi 6 Şubat 2023 olan ve 331 günlük bir dönemi kapsayan yüksek tutarlı elektrik faturaları göndermeye başladı.

HalkTV'de yer alan Olcay Aydilek'in köşesinde paylaşılan bilgilere göre, depremzedeler bu faturalar karşısında şaşkına döndü. Elektrik şirketinin, depremin yaşandığı gün olan 6 Şubat'ta sayaç okuması yapması ve bu tarihten itibaren geçen 331 günlük tüketimi borçlandırması, vatandaşların büyük tepkisini çekti.

Faturalarda belirtilen yüksek tutarlar nedeniyle birçok depremzedenin mağdur olduğu ifade ediliyor. Vatandaşlar, elektrik şirketinin bu tutumu karşısında öfkeli ve şaşkın bir şekilde tepki gösterirken, şirketin bu durumu nasıl açıklayacağı merak konusu oldu.

MSB: 7 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi MSB: 7 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi

Öte yandan, dağıtım şirketinin bir de kısa mesaj göndererek, deprem nedeniyle OHAL süresince ertelenen faturalandırma işlemlerinin başladığını ve 6 Şubat sonrası tüketimin faturalandırıldığını bildirmesi, vatandaşların daha da rahatsız olmasına neden oldu. Faturalara konu tutarın vade farksız 8 taksit yapıldığı belirtilse de, bu durum depremzedeler arasında kabul görmüş değil.

Kaynak: gerçek gündem