TOKİ, deprem bölgesi olarak belirlenen Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 70 konut ve 43 dükkân inşaatı için ihale açtı. Bu ihale, pazarlık usulüyle gerçekleşti ve kazanan şirketler TETİŞ Yapı, YK Altyapı ve Öz Yapıcılar İnşaat oldu. İhaleye katılan iş ortaklıklarından biri, AKP'nin eski Elazığ İl Yöneticisi Mustafa Tetik'in şirketi TETİŞ İnşaat'tı.

Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi

TOKİ'nin Kırıkhan ilçesinde gerçekleştireceği proje, toplamda 70 konut, 43 dükkân inşaatını ve altyapı ile çevre düzenlemesini kapsıyor. İhale, 329 milyon 500 bin TL bedelle Tetiş Yapı İnşaat A.Ş., YK Altyapı A.Ş. ve Öz Yapıcılar İnşaat Limited Şirketi iş ortaklığına verildi.

TETİŞ İnşaat, daha önce Elazığ'da 26 katlı bir bina inşa etmişti. Ancak bu inşaat, dönemin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından incelenmiş ve kat yüksekliğinin fazla olduğu gerekçesiyle inşaat çalışmalarının durdurulması talimatı verilmişti. Firma, bu kararı mahkemeye taşımış ve inşaat çalışmalarına devam etmişti.

TETİŞ Yapı İnşaat, ayrıca TOKİ'nin İstanbul Tuzla'da gerçekleştireceği 625 konut ve 16 dükkânlık proje için de 698 milyon 368 bin TL'lik bir ihaleyi almıştı. Bu ihale, 24 Ocak 2023 tarihinde imzalanmış ve 6 Şubat'taki depremlerden sadece 3 gün sonra, 9 Şubat 2023 tarihinde sonuçlandırılmıştı.

Kaynak: sözcü