Logan Uluslararası Havalimanı'nda yapılan rutin kontrollerde, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden ABD'ye giden bir yolcunun bavulunda maymun kalıntıları bulundu. ABD Gümrük ve Sınır Koruması, 8 Ocak'ta gerçekleşen bu olayda özel eğitimli K9 köpeği Buddey'in yardımıyla 4 maymuna ait kalıntıların tespit edildiğini açıkladı.

Yolcunun KDC'ye seyahatinin ardından Paris aktarmalı bir uçuşla ABD'ye döndüğü belirtildi. İlk başta yolcunun bavulunda kurutulmuş balık olduğunu söylediği ancak yapılan incelemelerde bavulda toplamda 4 kilogram ağırlığında maymun cesedi bulunduğu ortaya çıktı.

Kamboçya'da mühimmat patladı : 20 asker öldü Kamboçya'da mühimmat patladı : 20 asker öldü

ABD Gümrük ve Sınır Koruması Sözcüsü Ryan Bissette, yolcunun daha sonra maymunları yemek için yanına aldığını ifade etti. Ancak yaban hayvanı etlerinin ülkeye girişinin Ebola gibi salgın hastalıklara yol açabileceği için yasak olduğunu hatırlatarak, maymun cesetlerinin ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri tarafından imha edileceğini belirtti.

Yolcu hakkında herhangi bir hukuki işlem başlatılmadığı ifade edildi. Bu tür olaylar, ülkeler arası gümrük kontrollerinin önemini ve yabancı ülkelerden gelen gıda ve hayvan ürünlerinin getirilmesi konusunda alınan önlemlerin önemini bir kez daha göstermektedir.

Kaynak: HABER GLOBAL