İstanbul'un Kadıköy ilçesi Haydarpaşa açıklarında mendireğe çarparak batmak üzere olan teknedeki 10 kişi kurtarıldı. Kazazedeler, şans eseri yara almadan kurtulurken, kıyıya çıkarıldıktan sonra sağlık kontrolünden geçirildi.

Gece saatlerinde Haydarpaşa mendireği önlerinde meydana gelen olayda, içerisinde 10 kişinin bulunduğu bir tekne kayalıklara çarparak su almaya başladı. Teknedeki kişiler yardım çağrısında bulundu. Yardım çağrısına hızla yanıt veren Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurtarma ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaştı.

Batmak üzere olan teknedeki 10 kişi, TAHLİSİYE-2, KEGM-4 ve KEGM-6 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botlarıyla kurtarılarak Harem Tahlisiye Bot istasyonuna getirildi. Sağlık ekipleri, kıyıya getirilen kazazedeleri sağlık kontrolünden geçirdi. Yapılan kontrollerde kimsenin yaralanmadığı belirlendi. Kurtarılan kişiler, polis ekiplerince evlerine götürüldü.

Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü

Kıyı Emniyeti'nden Açıklama

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Haydarpaşa Mendireği önlerinde kayalıklara çarpan ve su alan teknenin içinde bulunan 10 kazazede; TAHLİSİYE-2, KEGM-4 ve KEGM-6 hızlı tahlisiye botlarımızca kurtarılarak Harem Tahlisiye İstasyonumuzda sağlık ekiplerine teslim edildi" ifadelerine yer verd

Kaynak: Karar