Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye'yi AB'ye Sağlam Şekilde Yeniden Bağlamak İstiyoruz

AB-Türkiye İlişkilerine İlişkin Yapılan Çağrıları Değerlendiren Bakan Şimşek, 'Türkiye ve AB Birlikte Daha Güçlü' Vurgusu Yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği'nin Gümrük Birliği'nin modernize edilmesi ve vize kolaylığı için atılması gereken ilk adımları içeren çağrılarını değerlendirdi. Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı İngilizce paylaşımda, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye ile AB arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilere dair raporunu memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne sağlam şekilde yeniden bağlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Oliver Varhelyi tarafından yapılan sunumda vize kolaylığı ve Gümrük Birliği'nin modernizasyonu önerisi öne çıktı. Şimşek, bu önerilerin teşvik edici ve olumlu gelişmelere işaret ettiğini ifade etti.

Bakan Yerlikaya İstanbul polisine teşekkür etti Bakan Yerlikaya İstanbul polisine teşekkür etti

Özellikle ekonomi, enerji ve ulaştırma konularında AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Diyaloglarının yeniden başlatılması, ortaklık konseyi ve bakanlar düzeyinde Yüksek Düzeyde Siyasi Diyalog toplantılarının devam etmesi, Gümrük Birliği'nin modernizasyonuna ilişkin müzakere çerçevesinin yeniden canlandırılması ve vize kısıtlamalarının hafifletilmesine yönelik çağrılara dikkat çeken Şimşek, "Türkiye ve AB birlikte daha güçlü" vurgusu yaparak Türkiye'nin AB ile güçlü bir bağ kurmayı hedeflediğini belirtti.(karar)

Editör: Haber Merkezi