Kozağaçlı ve Timtik Kararına Mersin'den Tepki: "Bu Karar Hükümsüzdür" Kozağaçlı ve Timtik Kararına Mersin'den Tepki: "Bu Karar Hükümsüzdür"

Mardin'in Artuklu ilçesinde bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir hemşirenin meslektaşlarıyla yaşadığı tartışma, şiddetle sonuçlandı. Hemşirenin çağırdığı 8 kişilik grup, 5 sağlık çalışanını darp etti.

Olayın ardından gözaltına alınan 9 şüpheliden 5'i tutuklandı, hemşire T.B. ile 3 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Olay, dün akşam saatlerinde Artuklu ilçesinde, hastanenin yoğun bakım servisinde görevli hemşire T.B. ile diğer meslektaşları arasında yaşanan tartışmanın ardından meydana geldi.

Tartışmanın tırmanması üzerine T.B., Batman'dan çağırdığı 8 kişilik bir grupla hastaneye geldi. İddiaya göre grup, yangın merdiveni ve şifreli kapılardan geçerek yoğun bakım servisine ulaştı ve tartışma yaşanan meslektaşları darp etti.

Yaralılardan biri olan M.H.K.'nin hastanede tedavisi sürerken, diğerleri darp raporu alarak şüpheliler hakkında şikayette bulundu.

Olayla ilgili olarak polis ekipleri, hemşire T.B. ile birlikte 8 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i tutuklandı, hemşire T.B. ile birlikte 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hastane yönetimi ise hemşire T.B. hakkında idari soruşturma başlattı.

Sağlık-Sen Mardin Şube Başkanı Abdullah Saruhan, hastanede darp edilen sağlık çalışanlarına geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak saldırıyı kınadı. Saruhan, şiddetin önlenmesi için caydırıcı tedbirler alınmasını ve şiddet uygulayanların cezalandırılmasını talep etti. (Sözcü)

Editör: DS Haber