1 Mayıs Taksim yasağı dünya basınında 1 Mayıs Taksim yasağı dünya basınında

Batılı güçler İran destekli Husilerin Yemen'deki saldırılarına odaklanırken Hindistan, korsanlara karşı güvenliği sağlamak için Doğu Kızıldeniz'e bir savaş gemisi konuşlandırdı.

Reuters'e göre Hindistan, ABD liderliğindeki Kızıldeniz görev gücüne katılmadı ve orada savaş gemisi bulunmuyor. Ancak yetkililer, şu anda Aden Körfezi'nde iki ön savaş gemisinin, kuzey ve batı Umman Denizi'nde ise en az 10 savaş gemisi ve gözetleme uçağının bulunduğunu söyledi.

Bunun Hindistan'ın bölgedeki en büyük konuşlandırması olduğuna inanılıyor. Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, Hindistan'ın artan yeteneklerinin, çıkarlarının ve itibarının zor durumlarda yardım gerektirdiğini söyledi.

Jaishankar Salı günü halka açık bir etkinlikte şunları söyledi: "Çevredeki ülkede kötü şeyler olduğunda ve 'Benim bununla hiçbir ilgim yok' dediğimizde sorumlu bir ülke olarak tutulmayacağız."

Hintli askeri ve savunma yetkilileri, aralarında özel komandoların da bulunduğu donanma personelinin, altı yıllık bir aradan sonra korsanlığın yeniden başlaması nedeniyle güvenliği artırmak amacıyla son iki ay içinde 250'den fazla gemi ve küçük teknede arama yaptığını söyledi.

Hindistan Donanması'nın 1 Aralık'tan bu yana en az 17 adam kaçırma, adam kaçırmaya teşebbüs ve şüpheli yaklaşma olayını kayıt altına aldığı iddia edildi.

İsminin açıklanmaması kaydıyla bir deniz subayı, "Husiler ile korsanlık arasında hiçbir bağlantı yok" dedi. Ancak Batı'nın çabaları Kızıldeniz'e odaklandığı için korsanlar bu fırsattan yararlanmaya çalışıyor" dedi.

Kaynak: karar