Hindistan Hava Kuvvetleri'ne ait bir yerli üretim savaş uçağı, bugün Rajasthan eyaletinde düştü. Bu, jetin sekiz yıl boyunca hizmette olduğu süre içinde ilk kez yaşanan bir olay.

Reuters'ın aktardığına göre, Hava Kuvvetleri yetkilileri, pilotun uçağı güvenli bir şekilde terk ettiğini açıkladı.

Çin'de şiddetli yağış nedeniyle yol çöktü: 19 ölü, 30 yaralı! Çin'de şiddetli yağış nedeniyle yol çöktü: 19 ölü, 30 yaralı!

Sanskritçe'de "alev" veya "parlaklık" anlamına gelen Tejas adı verilen bu hafif savaş jeti, Hindistan'ın eski Sovyet yapımı filosunu modernize etme çabalarının bir parçası olarak 2016'da hizmete girdi.

Bir hava kuvvetleri yetkilisi, bu kaza ile Tejas'ın test uçuşlarından bu yana geçen yirmi yıllık süre zarfında ilk kez bir güvenlik rekorunun kırıldığını ifade etti.

Başbakan Modi geçtiğimiz yıl, savunma ihracatını 2023 seviyelerinden 2025'e kadar üç katına çıkarma hedefi koydu ve Tejas'ı ihraç etmek için diplomatik çaba harcanıyor.

Hindistan hükümeti, devlete ait Hindustan Aeronautics Limited'e 6 milyar dolarlık bir sözleşme verdi. Ancak Tejas, tasarım ve diğer zorluklarla mücadele etmişti ve bir dönem Hindistan Donanması tarafından ağırlığı nedeniyle reddedilmişti.

Kaynak: Karar