Hizbullah Hareketi'nin, 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in kuzey bölgelerine karşı gerçekleştirdiği en yoğun füze saldırılarından birini başlattığı bildirildi.

İsrail ordusu radyosunun aktardığı habere göre, Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzey bölgelerine yoğun bir füze saldırısı düzenlendi. Saldırılar sırasında Safed, Taberiya kenti ve sınır hattındaki Yukarı Celil bölgesindeki birçok yerleşim yerinde sirenlerin çaldığı belirtildi.

Taberiya kentine yapılan saldırının, Hizbullah'ın ilk defa bu şehre yönelik gerçekleştirdiği saldırı olduğuna dikkat çekildi.

Times of Israel gazetesinin haberine göre, sınır hattındaki en az 52 yerleşim yerinde sirenlerin çaldığı bildirildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Lübnan topraklarından İsrail'in kuzey bölgelerine yaklaşık 90 saldırının tespit edildiği, bazılarının etkisiz hale getirildiği ancak bazılarının yangına neden olduğu ifade edildi.

Hindistan ve Kanada arasındaki diplomatik kriz devam ediyor Hindistan ve Kanada arasındaki diplomatik kriz devam ediyor

İsrail ordusu radyosu, Hizbullah saldırısına karşılık olarak Lübnan'ın güneyine yönelik yoğun bir hava saldırısının başlatıldığını duyurdu.

Hizbullah'tan henüz bir açıklama yapılmadı.

Bu füze saldırıları, İsrail’in Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında Hizbullah’ın saha komutanı Talib Sami Abdullah’ın öldürülmesinden sonra gerçekleşti.

Kaynak: SÖZCÜ