Cem Yılmaz "gönderme"lerden sıkıldı Cem Yılmaz "gönderme"lerden sıkıldı

Hizbullah'tan İsrail'e 100'den fazla saldırı gerçekleştirdi. Lübnan'da bulunan Hizbullah Örgütü, ülkenin güney sınırında yaptığı operasyonlarda 120 adet İsrail askerini vurduklarını, 9 adet tankı imha ettiklerini ve bir de insansız hava aracını düşürdüklerini açıkladı.

Hizbullah'a yakın olan Lübnan'daki al-Manar tv, İsrail'le yaşanan 23 günlük çatışmalarla ilgili bilgiler içeren infografik yayımladı. 

Paylaştıkları verilere göre, Hizbullah, 8 Ekim tarihinden bu güne kadar İsrail'e yönelik 105 adet saldırı düzenledi. Saldırılarda, iletişim, istihbarat, sinyal bozucu sistemler bir de 33 adet radarı hedef aldılar.

Askerleri taşıyan iki araç, 9 tank ve 2 Hummer imha edildi, 120 İsrail askeri de hedef alındı.

Diğer yandan, 69 adet iletişim sistemi yok edildi, 105 askeri bölge vuruldu, 140 adet güvenlik kamerası ve 17 adet sinyal bozucu sistem imha edildi.

Bir adet insansız hava aracının da düşürüldüğü operasyonlar sayesinde, İsrail'in kuzeyindeki Yahudilere ait 28 farklı yerleşim bölgesi boşaltılmak zorunda kalındı ve 65 bin yerleşimci, işgal altında olan iç bölgelere doğru gitmek zorunda bırakıldı. (ntv)

Editör: Haber Merkezi