Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mayıs ayı olağan meclis toplantılarının üçüncü oturumunu, Saraçhane'deki İBB Merkez Binası Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi.

Gökhan Kam'ın Cumhuriyet gazetesindeki habere göre, gündemde öne çıkan konulardan biri, önceki dönemde AK Partili üyelerin oy çokluğuyla bedelsiz olarak AK Partili belediyelere tahsis edilen İBB gayrimenkullerinin iptal edilmesiydi.

Hukuk Komisyonu ve Altyapı, Mesken ve Emlak Komisyonu’nun raporunda, İBB'ye ait olan ve Esenler Belediyesi’ne tahsis edilen 4 bin metrekarelik parsel üzerindeki Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi ile AK Partili Ümraniye Belediyesi’ne tahsis edilen Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Kültür Merkezi, İnkılap Mahallesi 2381 ada 12 parseldeki yüzme havuzu ve spor tesisi ile İstiklal Mahallesi 1761 ada 4 parsel ve AK Partili Pendik Belediyesi’ne tahsis edilen Kurna Mahallesi 171 ada 1 ve 4 parsellerinin tahsislerinin iptali oylandı.

AK Partili meclis üyeleri komisyon raporuna itiraz etti ve "Hayır" oyu kullandı. Ancak CHP’li meclis üyelerinin "evet" oylarıyla AK Partili belediyelere verilen İBB mülklerinin tahsisleri iptal edildi.

Ayrıca toplantıda, İBB'ye ait olan Fatih Kariye Mahallesi’ndeki taşınmazın restore edilerek yurt olarak kullanılmak üzere Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesinin iptali de ele alındı.

İBB Meclisi’nin 2010 yılında aldığı karara göre, Fatih, Hüsambey Mahallesi, 985 ada, 2 parsel sayılı taşınmazın Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne 25 yıl süreyle bedelsiz olarak tahsis edilmesi, CHP’li üyelerin "evet" oylarıyla kabul edildi.

Kaynak: KARAR