Iğdırspor FK ile Kastamonuspor arasında oynanan TFF 2’nci Lig Play-Off yarı final maçı, gerginlikle sona erdi. Iğdırspor'un 2-1'lik galibiyetiyle biten maçın ardından, Kastamonuspor futbolcuları ve ev sahibi takımın taraftarları arasında yaşanan tartışma büyük bir endişe yarattı.

Maçın hakemi Emre Kargın yönetiminde gerçekleşen karşılaşmada, Iğdırspor 18. dakikada Mert Örnek ve 38. dakikada Halil İbrahim Sönmez'in attığı gollerle 2-0 öne geçti. Kastamonuspor'un tek golünü ise 62. dakikada Samed Ali Kaya kaydetti. Maçın son dakikalarında kırmızı kartlarla gerginleşen atmosfer, maç sonrası olayların yaşanmasına zemin hazırladı.

Maçın bitiminden sonra, Kastamonuspor kafilesinin otobüsle kalacakları otele gitmek üzere Hürriyet Caddesi'ne gelmesiyle birlikte Iğdırspor taraftarlarıyla aralarında sözlü ve fiziksel bir tartışma başladı. Olaylar sırasında bir komiser başına aldığı darbeyle yaralandı. Durumun kontrol altına alınması için güvenlik güçleri ve TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) bölgeye sevk edildi. Polisin müdahalesiyle taraflar ayrıldı.

Fenerbahçe, Youssef En-Nesyri için imza töreni düzenledi Fenerbahçe, Youssef En-Nesyri için imza töreni düzenledi

Olay yerine gelen Iğdırspor Kulüp Başkanı ve AK Parti Milletvekili Cantürk Alagöz, taraftarları sakin olmaları konusunda uyardı ve dağılmalarını sağladı. Başkan Alagöz'ün müdahalesiyle taraftarlar bölgeden ayrıldı. Yaşanan gerginlik sonrasında güvenlik önlemleri artırıldı ve konuk takım Kastamonuspor'un kalacağı otele girişleri sağlandı

Kaynak: Dha