Avukatlardan Ankara'da 'savunma mitingi' Avukatlardan Ankara'da 'savunma mitingi'

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı yürütülen "Kafes-29" operasyonlarında Volkan Reçber ve Emrah Sever liderliğindeki 2 bölgesel organize suç grubunun imha edildiğini söyledi. 61 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Operasyonların devam ettiğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, şu bilgileri verdi:

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Kafes-29" operasyonları, yurt dışında bulunan ve 1934 yılında aranan Volkan Reçber tarafından yönetildi. Kırmızı Bülten ve halen cezaevinde bulunan Arap Emrah lakaplı Emrah Sever, birbirine düşman iki farklı bölgesel suç örgütü; İstanbul'da 4 ayrı cinayet işlediler, İstanbul'da çıkan silahlı çatışmalar nedeniyle bir kız çocuğunun ölümüne ve çok sayıda işyerinde maddi hasara neden oldular, Eyüpsultan'da görev yapan polislerle çatıştılar ve anlaşmazlık yaşadılar.

Şahıslara yönelik tehdit ve silahlı saldırılarda bulundukları, korkutma ve gasp amacıyla çok sayıda iş yeri ve eve ateş açtıkları, uyuşturucu ticareti yaptıkları, çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirdikleri, yabancıların paralarını yağmaladıkları ortaya çıktı.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve örgütsel faaliyetler çerçevesinde yukarıda belirtilen suçları işleyerek kamu güvenliğini ve huzurunu tehdit eden kişilere yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı yürütülen operasyonlarda; 28 tabanca, 6 Kalaşnikof AK-47, 1 uzun namlulu Utaş otomatik silahı ve 1 çelik yelek ele geçirildi.

Kaynak: KARAR