İkinci el otomobil satışlarındaki durgunluk, dolandırıcıları harekete geçmeye sevk etti. Yeni dolandırıcılık yöntemi noterlerin dikkatini çekerken, araç alım satım işlemleri sırasında da pek çok vatandaş mağdur oluyor. Sektör temsilcileri, hem otomobil satın almak isteyenleri hem de satmak isteyenleri hedef alan yeni dolandırıcılık yöntemine karşı uyardı.

'ARACI ALANLA PARAYI GÖNDEREN FARKLI'

Araç satış temsilcisi Sercan Oktay, CNN Türk'e şu açıklamalarda bulundu:

"Aracı alan kişi, yani noter satışında devri yapan kişi ile parayı gönderen kişi farklı kişilerdir. Ama bu işi her gün yapmadıkları için vatandaşlarımız bunlara dikkat etmiyor. . Aracın noter satışı tamamlandıktan sonra devreye parayı gönderen kişi giriyor. Vatandaş, "Ben size aracı almanız için parayı gönderdim ama siz bana vermediniz" diyerek itiraz etti.


 

'SATICI KONUMUNDAKİ DOLANDIRICI YİNE ORTADAN KAYBOLUYOR'

Dolandırıcıların aynı zamanda satıcı olduğu kısmı da anlatan Oktay, şöyle konuştu: “Orada vatandaşla alakası olmayan bir kişinin IBAN'ını verip parayı bir şekilde o hesaba getiriyorlar. Alıcının parayı gönderen kişide bir hesabı vardır. “Dolandırıcı yine ortadan kayboluyor” dedi.

'HESABA GELEN PARALAR KONTROL EDİLMELİ'

Uzmanlar, araç satarken tüm bilgilerin taraflar arasında doğrulanmasını öneriyor.

Sercan Oktay, "Hesaplarına gelen paranın ekstresini mutlaka kontrol etmeleri lazım, yani para geldi ama kimden ve ekstrede ne yazıyor?" Bazen hesabınıza para gelir ve açıklamada "borç bu tarihte ödenecek" şeklinde görünür. Maalesef buradaki vatandaşlar mağdur durumda. “Günü geldiğinde o parayı ödemek zorunda kalacaksın” dedi.

87 Milyon 484 Bin Liralık Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak 87 Milyon 484 Bin Liralık Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

(KARAR)

Kaynak: karar