Filenin Sultanları Cumhuriyet'in 100. Yılına En Büyük Hediyeyi Verdi! İlber Ortaylı İsyan Etti: Gurur Duyuyoruz da Ne Yapıyoruz?

Cumhuriyet'in 100. yılını kutluyoruz! Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği Cumhuriyet tam 100 yaşında ama bu büyük yıldönümünü kutlamanın kırıntısı bile yok. Hatta Filenin Sultanları da olmasa ülkede yaşam belirtisi yok. Peki Cumhuriyet'in 100. yılına en büyük armağanı veren Filenin Sultanları'yla gurur duymaktan başka ne yapıyoruz?

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nun son maçında Belçika ile karşı karşıya geldi. Milli Voleybolcularımız maçı 3-0 kazandı. A Milli Kadın Voleybol Takımı bu skorla grupta 7'de 7 yaptı, üst üste 22. galibiyetini aldı.

Her katıldıkları maçta İstiklal Marşımızı gururla dinleten Filenin Sultanları 22 maçtır yenilmiyor.
Olimpiyat yolunda emin adımlarla ilerleyen Filenin Sultanları, ekonomik sorunlarla boğuşan vatandaşın da tek sevinci oldu.

Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye'ye büyük bir gurur yaşatan kızlarımız, sönük bırakılan kutlamalara da en büyük yanıtı vermiş oldu.

İnsanlar, belirli bir kesimin hedef göstermesine inat, onların etrafında kenetlendi, büyük bir coşkuyla sporcularımıza sahip çıktı.

Tarihçi yazar İlber Ortaylı, herkesin aklından geçirdiği ama dile getirmediği bir soruyu sordu: 'Gurur duyuyoruz da ne yapıyoruz?'

"KONUŞMAKLA OLUR MU?"

Filenin Sultanları'nın aldığı galibiyetleri değerlendiren Ortaylı, “Gurur duyuyoruz da ne yapıyoruz? Mesela bir geçit töreni yapın. Alkışlayın. Nasıl ki eski Roma’da kuzeyden, çölden gelen lejyonları alkışlıyordu millet toplanıp, çiçekler atıyordu, taçlarla kuşatıyorlardı kafalarını, siz de yapın, konuşmakla olur mu?” dedi.

Kendini yerlere atan AKP'li İbrahim Efe, partiden ve meclis üyeliğinden istifa etti Kendini yerlere atan AKP'li İbrahim Efe, partiden ve meclis üyeliğinden istifa etti

Kafa TV YouTube kanalında yayınlanan “İlber Ortaylı'nın Ebrar Karakurt Yorumu: Cahille Sohbeti Kestim” başlıklı programda konuşan Ortaylı, Ebrar Karakurt ve “Boş yapma Abdülhamit” cevabına da değindi.

"ONLARIN İŞİNE GELMİYOR..."

Ortaylı, Ebrar Karakurt’a “Hiç zahmet etmesin. Kendi Abdülhamit diye yazmış, müstear (takma -isim-) kullanıyor” dedi. Karakurt’un padişahı kastetmediğini söylemesine rağmen onu linç etmek isteyenler için de “Onların işine gelmiyor, öyle olmasını istiyor ki hedef etsin” ifadelerini kullandı.(Halk)

Editör: Haber Merkezi