Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne yönelik silahlı saldırıda hayatını kaybeden Dilfiraz Karataş'ın polis kurşunuyla öldüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Merkezden yapılan açıklamada, 6 Şubat tarihinde İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde meydana gelen silahlı saldırıda, terör örgütü DHKP/C mensubu olduğu tespit edilen 2 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Saldırıda 1 vatandaşın yaşamını yitirdiği, 3'ü polis 6 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Oğuz Murat Acı olayında yeni gelişme:  Aracın içinde Demirörenlerin oğlu da var Oğuz Murat Acı olayında yeni gelişme: Aracın içinde Demirörenlerin oğlu da var

Açıklamada, saldırı sırasında teröristlerin hedefinde olan bir polis memurunun olduğu vurgulandı.

Polis memurunun saldırıya uğradığı sırada C blok istikametine doğru yönelirken, teröristlerin polise ateş etmeye devam ettiği belirtildi.

Bu süreçte, Dilfiraz Karataş isimli vatandaşın teröristlerin arkasından açtığı ateş sonucu sırtından vurulduğu ve hayatını kaybettiği ifade edildi.

Güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi sonucunda, Karataş'ın vurulduğu anın ve polis memurunun yanında olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Karataş'a isabet eden kurşunların sırt bölgesinden girdiği ve teröristlerin C blok önündeki nöbet kulübesine ateş açmaya başlamasıyla polisler tarafından etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

Açıklamada, terör örgütlerinin propagandasına itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. (Cumhuriyet)

Editör: DS Haber