Erzincan'da bulunan Çöpler Altın Madeni'nin işletmecisi Anagold Madencilik, öğle saatlerinde meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Şirketin açıklamasında, toprak kaymasının yığın liç alanı bölgesinde saat 14.28'de meydana geldiği belirtildi. Ayrıca, AFAD'a acil bilgilendirme yapıldığı ve güvenlik önlemlerinin alındığı vurgulandı. Şirket, olayın neden yaşandığıyla ilgili detaylı bir soruşturmanın yapılacağını ve tüm imkanların seferber edileceğini ifade etti.

Ancak, açıklamada toprak altında kaç işçinin kaldığı ve olayın neden yaşandığıyla ilgili detaylı bilgi verilmedi.

Son dakika... İstiklal caddesinde bir mağazada yangın Son dakika... İstiklal caddesinde bir mağazada yangın

Anagold'un yüzde 80'ine sahip olduğu hatırlatılan, daha önce vergi borcu silinen Kanadalı altın maden şirketi Alacer Gold'a, yüzde 20'sinin ise Çalık Grubu bünyesinde bulunan Lidya Madencilik'e ait olduğu belirtildi.

Bu açıklamalar, olayın ardındaki detayları ve şirketin alacağı önlemleri belirlemek için önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Şeffaf bir soruşturmanın yapılması ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması büyük önem taşımaktadır, özellikle de daha önce yaşanan siyanür sızıntısı gibi benzer olayların gölgesinde.

Kaynak: birgün