Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında, 13 Şubat'ta meydana gelen heyelanda tonlarca toprak yığını altında kalan 9 işçiden 5'inin daha cansız bedenlerine ulaşılması ile çalışmalar sonlandırıldı. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda kimlik tespitleri tamamlanan işçilerin cenazeleri bugün Erzincan'da düzenlenen törenle memleketlerine gönderildi.

13 Şubat'ta İliç'teki altın madeninde meydana gelen heyelanda 9 işçi tonlarca toprak yığını altında kaldı. İlk etapta Uğur Yıldız, Adnan Keklik, Ramazan Çimen ve Kenan Öz'ün cansız bedenlerine ulaşılırken, sonrasında toprak altında kalan Mehmet Kazar, Fahrettin Keklik, Abdurrahman Şahin, Şaban Yılmaz ve Hüseyin Kara'nın da cansız bedenlerine ulaşıldı. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda kimlik tespiti yapılan işçilerin cenazeleri Erzincan'a getirildi.

Cenaze törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da katıldı. Erzincan Müftü Yardımcısı Medet Şahin tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, 5 işçi memleketlerine uğurlandı.

  • Evli ve 2 çocuk babası Fahrettin Keklik ile evli ve 2 çocuk babası Şaban Yılmaz’ın cenazeleri İliç'te defnedildi.
  • Evli ve 3 çocuk babası Mehmet Kazar’ın cenazesi Osmaniye’ye,
  • Evli ve 1 çocuk babası Abdurrahman Şahin'in cenazesi Sivas merkeze,
  • Bekar olan Hüseyin Kara'nın cenazesi ise Sivas’ın Gürün ilçesine gönderildi.

Bakan Bayraktar'ın Açıklamaları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, tören sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: "13 Şubat'ta İliç'te meydana gelen maden kazasında kaybettiğimiz 9 kişinin devletin bütün imkanları seferber edilerek yoğun bir şekilde arandığını belirtti.

Toplam 10 milyon ton toprağın hareket ettiği bir alanda adeta iğneyle kuyu kazılarak yapılan aramalarda, 9 kardeşimize ulaşıldı."

Bayraktar, sürecin çok zor ve zahmetli olduğunu belirterek, kazanın çevreye olan etkilerini en aza indirmek ve benzeri olayların tekrar yaşanmaması için gereken tedbirlerin alındığını ifade etti.

Bakan Bayraktar, ailelerin mağdur olmaması için devlet olarak her türlü desteğin sağlanacağını vurguladı. Ailelerin geleceği için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını ve idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Ankara'da Deprem! Ankara'da Deprem!

Toprak altından çıkarılan işçilerden Abdurrahman Şahin'in cenazesi Erzincan'daki törenin ardından memleketi Sivas'a getirildi. Ayyıldız Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Şahin Yukarı Tekke Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenazeye çok sayıda kişi katıldı ve Şahin'in ağabeyi Doğan Şahin, kardeşinin tabutu başında gözyaşı döktü.

Kaynak: DHA