Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olarak bilinen Pilot Albay Alper Gezeravcı'nın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen İzmir Askeri Casusluk davası kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edildiği ortaya çıktı.

10haber'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre, Gezeravcı, TSK'dan ayrıldıktan sonra Türk Hava Yolları'nda çalışmaya başladı ve 2020 yılında açtığı davayı kazanarak TSK'ye geri döndü.

Gezeravcı'nın  TSK'dan ihraç edildikten sonra Türk Hava Yolları'nda çalışmaya başladığı belirtilirken, 2020 yılında açtığı davayı kazanan Gezeravcı'nın TSK'ye geri döndüğü ortaya çıktı.

FETÖ davasında sanık olmayan Gezeravcı, FETÖ savcılarının ismini soruşturmada geçirmesi üzerine TSK hakkında idari soruşturma başlatıldı. Ancak Gezeravcı, 2020 yılında FETÖ iftiralarından beraat ederek aklandı ve açtığı davayı kazandıktan sonra TSK'ye geri döndü.

Hakkari'de Ayı Saldırısına Uğrayan Çoban Yaralandı Hakkari'de Ayı Saldırısına Uğrayan Çoban Yaralandı

Şu anda Adana'da filo akademik eğitim kol komutanı olarak görev yapan Gezeravcı'nın uzun bir hukuki mücadele sonrasında TSK'deki yerini tekrar kazandığı belirtildi.

Alper Gezeravcı, Hava Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra kariyerine devam ederek yüksek lisansını Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde tamamladı.

İzmir Askeri Casusluk davası, 2010 yılında başlatılan bir soruşturma sonucu ortaya çıkmış, 357 sanığın yargılandığı dava kapsamında FETÖ kumpası olduğu anlaşılarak 2016 yılında tüm sanıklara beraat verilmişti.

Kaynak: cumhuriyet