İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 14. Kent Lokantası’nı Arnavutköy ilçesinde hizmete açtı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kent Lokantası açılışında yaptığı konuşmada, "Açık ve net bir şey söyleyeyim mi? Bir-iki güne buraya bir sürü bakan gelebilir. Hatta size bir sürpriz söyleyeyim. Sayın Cumhurbaşkanı bile gelebilir” dedi.

İBB'nin Merkez Mahallesi’nde faaliyete geçen Kent Lokantası'nın açılışına, CHP Arnavutköy Belediye Başkan adayı Tekin Aras ile birlikte katılan İmamoğlu, seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara seslendi. İmamoğlu, Aras ile birlikte yaptığı ilçe turunun ardından gelen yoğun ilginin mitinge dönüştüğünü belirtti.

Son dakika... İYİ Parti Başkanı Musavat Dervişoğlu oldu Son dakika... İYİ Parti Başkanı Musavat Dervişoğlu oldu

İmamoğlu, konuşmasında şunları dile getirdi: “BÜTÜN DENEYİMİMLE TEKİN ARAS’IN YANINDAYIM” ve "Her birinizin, İstanbul'a yerleşim hikayeleri var. İstanbul, dünyanın özeti gibi. Bu ülkenin, bu cennet vatanın, bu Türkiye Cumhuriyeti'nin memleketimizin özeti. İşte Tekin Aras Başkanımız güzel yuvasıyla, ailesi buraya yerleşmiş. Anadolu'nun bir evladı gelmiş, yerleşmiş. Onun da evladı burada doğmuş. Şimdi, siz kıymetli Arnavutköylülerle bu şehri yönetmek istiyor. Ben, Tekin Aras Başkanımızın Arnavutköy'de seçileceğine ve sizlerin de ona çok güçlü destek vereceğinize ve onun da sizlerle birlikte bu ilçeyi yöneteceğine yürekten inanıyorum. Gözümle, kulağımla, bütün bilgimle, bütün deneyimimle, bu genç kardeşimizin yanındayım. Arnavutköylülerin, bu genç kardeşimle birlikte, çok mutlu olacakları yılları ve dönemleri yakalayacağına eminim. Çünkü; saygı, liyakat, ahlak ve ortak akıl düşüncesini yolundan hiç ayırmayan bir kardeşimiz."

İmamoğlu, açılış öncesinde yaptığı konuşmada ise "BİR-İKİ GÜNE BURAYA BİR SÜRÜ BAKAN, HATTA SAYIN CUMHURBAŞKANI BİLE GELEBİLİR" diyerek sürpriz ziyaretçilere dikkat çekti. İmamoğlu, açılışa binaen yapılan iftar öncesinde, kent lokantalarının önemine vurgu yaparak, "3 milyona yakın insan Kent Lokantalarımıza girdi, 4 çeşit yemeği 40 liraya yiyerek, o gün öğle yemeğinde hoş bir vakit geçirdi. Parasıyla yedi. Kendine ait olan bir mekanda yedi. Çok vicdanlı bir yer. Ve burada özellikle öğrencilerimizi, işçimizi, memurumuzu, özellikle emeklilerimizi ağırlıyoruz; görüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: cumhuriyet