İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afetlere Karşı Dayanıklı İstanbul Proje Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, İstanbul için hazırlanan 10 maddelik afet planını ve projenin hedeflerini anlattı.

İmamoğlu, bilim insanları, sivil toplum örgütleri ve uzmanlarla birlikte hazırlanan "Dayanıklı İstanbul Vizyon 2050" planının önemine vurgu yaparak, projenin İstanbul'u geleceğe taşıyacağını belirtti.

Projeyi 10 ayrı tema altında ele aldıklarını ifade eden İmamoğlu, şehrin afetlere karşı direncini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

İmamoğlu, konuşmasında İBB'nin kentsel dönüşümden çekildiğini ve sorumluluğun bakanlık ve ilçe belediyelerine bırakıldığını hatırlatarak, "Deprem toplanma alanlarını imara açtılar. Belediyenin elinde rezerv alan olarak kullanılabilecek alanları özelleştirdiler, KİPTAŞ eliyle rezidans ve lüks konutlar ürettiler. Bugün yaşanan yüksek kira sorununun kaynağı da budur." şeklinde konuştu.

Ayrıca, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel ve merkez yönetimine yönelik sözlerine de değinen İmamoğlu, "Yerel idare genel diye hiç ayrım yapmadık. Devletin bütün kurumları kimin ihtiyacı varsa onun yanında olmak zorundadır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan ve Özel görüşmesi bitti Erdoğan ve Özel görüşmesi bitti

İmamoğlu, projelerinin kopyalanmasına ilişkin de şu açıklamayı yaptı: "'Yok mu artıran' mantığı bizde olmadı olmaz. Kopyala yapıştır yaparak kendi projeleri gibi sunmak isteyenlere söylüyorum; her projemizi istediğiniz gibi kopyalayabilirsiniz, kendi projeniz gibi anlatabilirsiniz. Dünyaya bizim baktığımız gibi bakmadığınız sürece sonuç almanızı beklemiyoruz. Proje deyince beton ve rant anlıyorsunuz, biz insan odaklı ve yerinde hizmet anlıyoruz." (Cumhuriyet)

Editör: DS Haber