İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim süreçlerindeki tutarsızlıklara karşı tepkisini göstererek, Gaziosmanpaşa'da yaşanan oyların yeniden sayılmasına ve benzer bir talebin Ümraniye için reddedilmesine sert tepki gösterdi.

İzmir'de Evinden Eşyaları Fırlatan Adam Mahalleyi Karıştırdı İzmir'de Evinden Eşyaları Fırlatan Adam Mahalleyi Karıştırdı

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 50'nin üzerinde oy alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen İmamoğlu, seçim sonuçlarındaki süreçlere ilişkin sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Özellikle Gaziosmanpaşa'da CHP'nin kazanmasının ardından tüm oyların yeniden sayılmasına karar verilmesini ve aynı talebin diğer ilçeler için farklı şekilde ele alınmasını eleştirdi.

İmamoğlu, CHP'nin Gaziosmanpaşa'da %40.45 oy alarak zafer kazanmasına rağmen, oyların yeniden sayılmasına karar verilmesini ve Ümraniye için benzer talebin reddedilmesini sert bir dille eleştirdi. Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleri için henüz karar çıkmamasının süreci belirsizleştirdiğini belirtti.

"AK Parti Kazanınca Ret, CHP Kazanınca 'Tekrar Sayalım'" İmamoğlu, "İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne de mertliğe sığar," ifadeleriyle yaşananları demokrasi ve adalet açısından eleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) yaşananlara seyirci kalmamaya çağırdı.

Editör: Ds Haber