CHP'den 'Tasarruf Paketi'ne  Tepki: Hedef CHP'yi Zayıflatmak CHP'den 'Tasarruf Paketi'ne Tepki: Hedef CHP'yi Zayıflatmak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Küçükçekmece Menekşe Sahil Parkı'nda yaşanan kazı çalışması sonucu hayatını kaybeden 5 yaşındaki Edanur Gezer'in ölümüne ilişkin açıklama yaptı.

İmamoğlu, yaşanan bu trajik olayın siyasal istismara maruz kalmasını eleştirerek, "Minik yavrumuzun acısını yaşarken, bu olayın her zaman olduğu gibi siyasal istismar malzemesi haline getirilmesini de utanarak izliyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından gerçekleştirilen kazı çalışmasında su birikintisine düşen Edanur'un ardından başlatılan soruşturmanın sürdüğü biliniyor.

İmamoğlu, açıklamasında şunları ifade etti: "Küçük Edanur’un, İBB’ye ait bir parkta yaşamını kaybetmesinin yasını tutuyoruz. Olayın hemen ardından başlattığımız teftiş süreci yakında tamamlanacak. Sorumluluları cezasız bırakmayacağız. Adli makamların da soruşturması devam ediyor."

Ayrıca, İmamoğlu, benzer durumlarda yaşanan ihmallerin siyasi istismara yol açtığını ve bu durumu üzüntüyle takip ettiklerini dile getirdi.

Kendisinin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaşanan trajediye ilişkin soruşturmayı titizlikle yürüttüğünü belirtti ve "Bu ülkede kah tren kazalarındaki ihmallerde, kah maden facialarındaki ihmallerde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Bu olaylarda ağızlarını bıçak açmayanların, ya da ‘Ölüm bu işin fıtratında var. Güzel öldüler.’ diyebilenlerin sözde vicdani çıkışlarına itibar etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Son olarak, İmamoğlu, yaşanan bu trajik olayın aile için büyük bir kayıp olduğunu vurgulayarak, yaşamını yitiren Edanur'a Allah'tan rahmet diledi.

Kaynak: Cumhuriyet